close
Konstnären David Shrigley gästar Spritmuseum i höst!

Konstnären David Shrigley gästar Spritmuseum i höst!

09/08/2018

DAVID SHRIGLEY – EXHIBITION OF GIANT INFLATABLE SWAN-THINGS

En av Storbritanniens mest kända konstnärer, David Shrigley gästar i höst Spritmuseum. Installationen Exhibition of Giant Inflatable Swan-things är skapad exklusivt för museets konsthall och invigs den 27 september. Ingenting är riktigt vad det verkar i Shrigleys universum. Fysikens lagar sätts ur spel, det vardagliga förvrängs och avslöjar en morbid humor av sällan skådat slag. Välkomna ner i kaninhålet!

Enkla tuschteckningar med handskrivna texter och ordlekar, ett visuellt språk som känns igen från serietidningar och karikatyrer, står i centrum i David Shrigleys konstnärskap. Men han arbetar också med skulpturer, stora installationer, animation, måleri, fotografi och musik. Med ett konceptuellt egensinne och en satirisk underton tar sig Shrigley an det som speglar vardagen och det alldagliga i människors beteenden, från shoppinglistor till bitar av konversationer han tjuvlyssnat på. Det är vansinnigt roligt på ett sätt som inte låter sig förklaras.

Shrigley strävar ständigt efter att bredda sin publik genom att regelbundet röra sig utanför galleriernas sfär. Shrigley har samarbetat med musiker som Franz Ferdinand och Blur, han har gjort en minst sagt udda reklamfilm åt klädföretaget Pringle och ställt ut en jättelik tumme, Really Good, på Trafalgar Square. I ett längre samarbete med den populära restaurangen och nattklubben sketch i London har han täckt väggarna i matsalen med en myriad av teckningar.

Utställningen pågår mellan den 27 september och 31 mars 2019. 

För mer information om David Shrigley utställning på Spritmuseum i höst klicka här!
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer