close
Kulturfestival alla dagar året runt – tips från Djurgården

Kulturfestival alla dagar året runt – tips från Djurgården

10/08/2019

Foto: Anna Gerdén, Tekniska museet

Snart är det dags för Stockholms Kulturfestival och på Djurgården älskar vi kultur. Vi botaniserar i det spännande programmet, som i år har tema rymden och tänker att dela med oss av lite extra tips på aktiviteter om du vill ta en avstickare från festivalområdet och komma till Djurgården.

Annars har ju vi på Djurgården en form av kulturfestival alla dagar året runt. Vad menar vi med det? Hos oss står alltid kultur i centrum. Här kommer några tips från Djurgården:

RYMD OCH ROBOTAR

Tycker du att Kulturfestivalens tema ”Rymden” är spännande? Då tror vi att du skulle älska Tekniskas nya utställning Robots. Och ända fram till den 31 augusti har man dessutom extra kvällsöppet till kl. 19 var kväll. Prova Robotyoga eller varför inte träffa filmen stora robotstjärnor. En utställning man inte vill missa.

KONST PÅ DJURGÅRDEN

 

Anders Petersen på Liljevalchs

Djurgården är en ö för den konstintresserade. Att skapa sin egen konstrunda runda är enkelt. Med Anders Petersen på Liljevalchs. Grez-sur-Loing och Möten med Norden på Waldemarsudde, Garden Tails på Thielska Galleriet, Absolut Art på Spritmuseum är det bara att ge sig ut. Visste du förresten att Riksidrottsmuseet har öppnat en ny spännande konsthall?

 

Det var något av allt som erbjuds. Du får fler förslag nedan.

TRÄDGÅRDAR PÅ DEN GRÖNA ÖN

Djurgården har inlett ett samarbete med Move by Bike
Oscarstreassen på Skansen, Royal Djurgården

Är du intresserad av trädgård och trädgårdskonst? Då är Djurgården rätt plats för dig. Rosendals Trädgård är magisk, likaså trädgården på Waldemarsudde. Skansens trädgårdar ska man också upptäcka. Och varför inte kika in i Vasamuseets historiska trädgård – för att ge några tips.

Du kanske har din egen favoritträdgård på Djurgården redan – för det finns fler.

MUSEERNAS Ö

Vi räknar att över 20 museer som samlas hos oss. Vad du än är nyfiken på tror vi att du hittar något här. Har du exempelvis besökt  Polismuseet? Eller vikingarna på The Viking Museum? Nordiska museets magiska byggnad? Junibacken? Etnografiska? Sjöhistoriska?

TIVOLI MED 135 ÅR PÅ NACKEN

Ett tivoli med 135 år på nacken – det kallar vi kultur. Gröna Lund, som står stadigt med sina långa traditioner och spännande historia (som det t.o.m. blivit film av), utvecklas ständigt. En tradition är nya attraktioner – och musik förstås.

KONSERTER I MASSOR

För musikälskaren blir det svårt att välja. Redan den 11 augusti är det DN-konsert med Malena Ernman och den 13 augusti är det säsongsfinal för allsången på Skansen. Till det får man lägga Gröna Lunds fullspäckade konsertprogram.

Ja, här finns allt från ABBA till Allsång, Konserter på Gröna Lund och när Cirkus inom kort åter öppnar sina dörrar efter sommarens renovering utlovas ett spännande program.

OCH SLUTLIGEN – DEN GODASTE MATEN

Detta inlägg kan bli hur långt som helst, men vi slutar med mattips. För men alla dessa upplevelser blir man lätt hungrig. Hitta din favoritrestaurang här.

Varmt välkommen till Djurgården – alla dagar året runt.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer