close
Kulturnatt på Djurgården 2019

Kulturnatt på Djurgården 2019

15/04/2019

Den 27 april är det åter dags för Kulturnatt i Stockholm! Kulturnatten är kvällen då du upptäcker det du inte visste fanns eller det du alltid drömt om att prova. Stockholms kulturliv erbjuder dig unika program bara för denna natt. Mellan klockan 18.00-24.00 håller museer, restauranger och annat öppet med fri entré, och bjuder in dig till en oförglömlig kväll i den lila färgens tecken.

Självklart öppnar vi våra dörrar och det är Kulturnatt 2019 på Djurgården också! Och vi har samlat tips på vad du kan göra här. Fler museer erbjuder kvällsvisningar och vandringar. Denna kväll finns även en egen kulturbuss, Spårvägsmuseets dubbeldäckarbuss från 1967, som kan ta dig från Liljevalchs ända till Tekniska Museet.

Skansen kan du upptäcka det fantastiska nybyggda Baltic Sea Science Center. Här kan du följa med under ytan och upptäcka undervattensmiljöer både nära kusten och i det djupa havet. Eller varför inte passa på att se ovanligare kulturhistoriska miljöer, bl.a. Kronbergs ateljé (känd i ABBA-sammanhang) Du kan även följa med på en vandring om ljus, mörker och folktro i Älvrosgården.

För både barn och vuxna öppnar Vikingaliv  också upp sina dörrar och bjuder på barnteater, en vikingatida stridsuppvisning och visningar med arkeologer. På Vasamuseet kan du lyssna till Vasas 1600-tal och 1960-tal. Det finns prova-på-stationer runt om i museet och en vin-bar med dryck inspirerad från Vasas 1600-tal.

Spritmuseet visas vernissage av ”Absolut Art Collection – Photo” . Man kan även lyssna till en konsert med kören Of Chorus som framför dryckesvisor. Törstig eller hungrig? Restauranger och baren har öppet hela kvällen.

Har ni missat utställningen ”Brittisk så in i Norden”? Nordiska museet har en helkväll med temat och visningar om nordiskt mode med brittiska influenser. Dans ordnas i Stora hallen för den som vill, med musik från den brittiska musikscenen.

Alla tider och program finns på https://kulturnattstockholm.se/ och på https://royaldjurgarden.se/. 

Varmt välkomna till en vårnatt i kulturens tecken på Djurgården!
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer