close
Midsommar på Skansen

Midsommar på Skansen

16/06/2021

Traditionen att fira midsommar på Skansen är lika gammal som själva Skansen. I år erbjuder Skansen ett tryggt och säkert firande fyllt av midsommarkänsla.

På grund av rådande restriktioner kommer inte den traditionsenliga midsommarstången att resas med tillhörande dans och spelmanslag. I stället erbjuder Skansen gott om picknickplatser, mindre midsommarstänger runt om i parken och olika aktiviteter för stora och små. Skansen kommer att vara i sin fulla blomsterprakt med traditionsenlig midsommarkänsla bland hus, gårdar, djur och natur.

Lekar och aktiviteter hör midsommaren till. Tipspromenad, bingo, retrolek och mycket mer kommer erbjudas runt om i parken.  Dessutom får du möta Skansens kulturhistoriskt klädda museipedagoger som berättar allt om Skansens byggnader och om människorna som levde och verkade där.

Flera av Skansens restauranger erbjuder picknickkorgar för avhämtning eller möjligheter att avnjuta midsommarlunch, fika och förtäring på plats på deras serveringar. Vissa alternativ behöver förbokas hos respektive restaurang.

Läs mer om midsommar på Skansen här, och förboka din biljett här. 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer