close
Nationaldagshelg på Djurgården: firande på kunglig mark och invigning av skulpturutställning

Nationaldagshelg på Djurgården: firande på kunglig mark och invigning av skulpturutställning

04/06/2020

Det närmar sig Nationaldagshelg på Djurgården. Ända sedan 1893 har nationaldagen firats på Skansen i närvaro av kungafamiljen med musik, högtidstal och utdelning av fanor. Men i kölvattnet av rådande pandemi bryts nu denna 127-åriga tradition. Däremot inviger H.K.H Prins Daniel  årets skulpturutställning på Kungliga Djurgården med Alice Aycock den 7 juni. Och mycket annat.

Med sol och värme i huvudstaden visar Djurgården upp sig i sin vackraste försommarskrud och alla är välkomna att fira sin nationaldag här. Hela Djurgården är tillgängligt för den som vill fira nationaldag. Boka ett bord hos någon av våra restauratörer eller packa picknickkorgen och ta med vänner och familj för ett tryggt utomhusfirande på vår stora, gröna och sköna ö.

Flera av museerna här hos oss på Djurgården har börjat öppna upp så nationaldagsfirande kan kombineras med en efterlängtad dos kultur.

Dagen efter nationaldagen, söndagen den 7 juni, är det invigning av årets skulpturutställning på Kungliga Djurgården med Alice Aycock. Även om skulpturerna bäst skådas på plats förrättas invigningsceremonien digitalt av H.K.H. Prins Daniel via stiftelsens hemsida www.preks.se kl. 13:00. Utställningen består av sex skulpturer ur den hyllade serien ”Turbulence”. Några av verken har tidigare visats längs Park Avenue i New York. Utställningsperioden är planerad till 7 juni – 27 september. Skulpturerna installeras vid Djurgårdsbrunnskanalen i närhet till Folke Bernadottes bro.

Skulpturutställningen med Alice Aycock, som är den första som arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse, visas på en utställningsplats nedanför Tekniska Museet och Rosendals Slott. Alltsedan invigningen av Folke Bernadottes bro i september 2019 är det smidigt att ta sig över vattnet, vilket gör att man genom en härlig promenad nu kan uppleva utställningen på båda strandkanterna.

Stort tack till Prinsessan Estelles Kulturstiftelse som genom denna härliga utställning erbjuder ytterligare ett tryggt besöksmål på Djurgården denna sommar.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer