close
Nationaldagstips från Djurgården

Nationaldagstips från Djurgården

04/06/2019

På torsdag är det Sveriges Nationaldag. Kom och fira med oss – på Djurgården finns massor att göra- från tidig morgon till scenkväll på både Skansen och Gröna Lund. För att göra det enkelt för dig har vi samlat några nationaldagstips från Djurgården här:

Missa inte att kliva upp extra tidigt på morgonen. Redan kl 8 samlas vi på Sjöhistoriska för flaggotta. Vad är det – ja, det är något man inte vill missa? Se nedan.

Visste ni, att det var på Skansen som firandet av Sveriges Nationaldag startade år 1893? Traditionsenligt firas alltså Nationaldagen på Skansen även i år med flaggverkstad, ansiktsmålning, folkdans, pyssel och andra aktiviteter för barn.

Under kvällen blir det en festlig och stjärnspäckad konsert på Sollidenscenen i närvaro av deras majestäter Konungen och Drottningen med familj.

Hon är en av Sveriges största artister, har vunnit alla musikpriser som går att vinna – och hon älskar att sjunga på Gröna Lunds scen – Veronica Maggio spelar på Stora scenen.

Det blir folkfest även när Nationaldagsgaloppen tar plats på Gärdet. Publiken kommer att bjudas på både spännande galopplopp, hattävlingar och coola artister. För barnen ordnas roliga aktiviteter på området. Självklart är det fri entré!

Hungrig eller törstig? Det finns många härliga restauranger på Djurgården. På nationaldagen har Ulla Winbladhs köksmästare specialkomponerar en traditionsenlig meny som hyllar de svenska smakerna dagen till ära.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer