close
Ny utställning om framtidens mat på Djurgården

Ny utställning om framtidens mat på Djurgården

11/02/2019

Hur kommer våra matvanor att se ut i framtiden? Kommer vi dricka lab-mjölk och livnära oss på insektsburgare? Den 7:e februari tog sig  Spritmuseum in i diskussionen genom att slå upp portarna upp för en ny utställning om framtidens mat på Djurgården. ”Framtidens mat och dryck” är en utställning för dig som är nyfiken på hälsotrender, framtidsvisioner och klimatsmart mat. Ett viktigt initiativ tycker vi på Djurgården – och en utställning man inte får missa.

Trots att flera år passerat sedan industriproducerad frys- och snabbmat fick sitt genombrott här i Sverige är snabb mat fortfarande ett populärt val för den stressande samtidsmänniskan. Samtidigt har vi aldrig tidigare varit så matfixerade som nu.

I våra sociala medier kan vi bevittna färgglada, redigerade och vackra fotografier på våra medmänniskors måltider. Sakta men säkert har maten och dess kultur blivit starkt förknippat med både människans identitet och livsstil.

Utöver snabbmaten och fotografier på måltider pågår samtidigt en livlig diskussion om de stundande klimatförändringarna. Många menar att samtidsmänniskan måste börja ta ett större ansvar i både hanteringen och produceringen av mat och dryck. Både för miljöns skull, men även för vår hälsas.

Kanske kommer vår föda i framtiden enbart att bestå i insekter och växter? Tankeställningar som denna och många fler kommer att vara ständigt närvarande under utställningen.

Välkommen till en ny utställning om framtidens mat på Djurgården! Låt dig hänföras av spännande tankar och framtidsvisioner om mat och dryck. Välkommen in att besöka Spritmuseum.

Läs mer om Spritmuseums öppettider, entréavgifter och utställningen här.

hållbar konsumtion och produktionUtställningen berör ämnen som en framtida hållbar matkultur (12.8)
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer