close
Påsklov 2021: Djurgården öppnar upp

Påsklov 2021: Djurgården öppnar upp

28/03/2021

Snart är påsken här! Även om påsken blir annorlunda i år ser vi nu fram emot längre ljusare dagar. Och här på Djurgården ser allt lite ljusare ut nu när fler av våra museer börjar öppna upp.

Nedan har vi samlat tips på påsklovsaktiviteter för hela familjen på Royal Djurgården.

 

Dags att besöka Skansen igen!Här ställs frågor och besökaren görs medveten om att alla kan bidra till en förändring.

Skansen öppnar den 1 april och erbjuder många härliga utomhus aktiviteter för både stora och små. Under påsklovet kan du bland annat spela Skansenbingo, hälsa på djuren som bor utomhus eller pröva Skansens nya boulebanor.

 

Kom utklädd och får ett påskägg på Junibacken!

Alla barn som kommer utklädda – till påskkärring, hare, kyckling eller annat påskinspirerat – får ett påskägg. Dessutom blir det äggjakt, Mumin-pyssel och så håller Junibacken öppet på kvällstid för en magisk kväll för hela familjen.

 

Gör dig redo för en resa i tiden på Nordiska museet!Barn redo att utforska Tidsvalvet på Nordiska Museet

I Tidsvalvet – som nominerats till årets utställning – kliver du rakt in i barnens historia. Du kan även forska livet i Arktis, lös kluriga uppdrag och gå på ledtrådsjakt i utställningar och vrår i museets familjespår.

 

Resa till Mars med Tekniska museet

Är du nyfiken på att upptäcka Mars på nära håll men inte så sugen på att åka hela vägen dit? Kom förbi Moving to Mars på Tekniska museet och prova hur det är att bo och arbeta på Mars!

 

Lär dig om hur vår konsumtion påverkar planetens framtid på Etnografiska museet

Fr.o.m. den 7 april kan du besöka Etnografiska museet igen och deras huvudutställning Human Nature, en utställning om vår konsumtion och planetens framtid. Kommer du att skriva under shoppingkontraktet och lova att tänka till kring din konsumtion och minska den?

 

Välkommen till roliga familjevisningar på The Viking Museum

Under vissa utvalda dagar på påsklovet öppnar The Viking Museum upp och erbjuder alla påsklovslediga en 45 minuter lång familjevisning med en av museets arkeologer, en spännande interaktiv utställning och vikingafärden Ragnfrids saga.

PÅSKMAT

Glöm inte att många av våra restauranger har öppet i påsk. Här finns så mycket gott.

Varmt välkommen till påsklov på Djurgården!
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer