close
Plocka skräp och bli en vinnare

Plocka skräp och bli en vinnare

16/09/2020

Varje dag är skräpplockardag på Kungliga Djurgården, men den 19 september tar vi i lite extra. Kom och hjälp till att plocka skräp! Som belöning får du till inte bara ett rent Djurgården, utan du får även möjlighet att delta i vår fina tävling. Där kan du vinna allt ifrån entrébiljetter till Djurgårdens attraktioner till trädgårdsfika på Rosendals Trädgård. Skräpplockningen pågår 11.00 – 15.30 och är en del av Håll Sverige Rents landsomfattande kampanj Hela Sverige plockar skräp.

I år är det extra många som strövar i de gröna delarna av Djurgården och vi vill hålla rent tillsammans med er. Välkommen hit och plocka skräp. Kanske får du sällskap av en av The Viking Museums vikingar?

På lördag mellan kl. 11 och 15.30 möter vi upp vid entréerna till Djurgården, delar ut skräpplockarpåsar och tar emot skräp.  Genom att delta bidrar du inte bara till en ren Nationalstadspark och ett grönare Djurgården, utan du har även chans att vara med i utlottningen av fina priser i vår tävling!

Fakta om dagen och tävlingen:

Var med i tävlingen

Plocka skräp och ta ett foto på ditt skräp eller din skräppåse och maila bilden till info@royaldjurgarden.se, märk mailet ”Rent!”.

Tävla om entrébiljetter till ABBA The Museum, Junibacken, Nordiska museet, Spritmuseum, Skansen, Skansen-Akvariet och The Viking Museum samt om trädgårdsfika på Rosendals Trädgård.

Vinnarna meddelas via mail.

Gör som Jonas Wahlström och alla på Skansen-Akvariet – plocka skräp.

Var hämtar jag påsar?

Håll Sverige Rent-påsar lämnas ut kl. 11-15.30, vid Djurgårdsfärjan vid Slussen, vid Djurgårdsbron, vid Folke Bernadottes bro, vid T-banan Universitetet, vid Skansens entré så långt lagret räcker. Självklart kan du ta med egen skräppåse att plocka i.

Lämna skräp

Lämna ditt skräp i befintliga soptunnor eller i särskilda Big Bags vid Allmänna gränd, Djurgårdsbron, vid Folke Bernadottes bro, vid T-banan Universitetet samt vid Skansens entré.

Väl mött på lördag!

 

Genomförande och globalt partnerskapDjurgårdens aktörer ingår samarbeten för att plocka skräp på Djurgården. (17.17)

 

hav och marina resurserDjurgårdens aktörer främjar ett renare Saltsjön genom skräpplock (14.1)
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer