close
Premiär för ny musikal på Junibacken

Premiär för ny musikal på Junibacken

17/09/2019

Den 19 september 2019 är det dags! Då är det premiär för en nyskriven musikal på Junibacken.. Ridån dras upp för första gången i Salongen för urpremiären av mysrysaren Monstret och människorna, en musikal baserad på Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems bokserie om Monstret Frank. Föreställningen riktar sig till barn mellan fem och tio år och deras närstående vuxna. Ett härligt tillskott här på Djurgården

Berättelsen tar sin början på Franks nioårsdag då något händer som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar…

Biljetter till musikalen kostar 240 kr/st och alla betalar barnpris, och då ingår dessutom inträde till Junibacken samma dag. Vill man åka Sagotåget löser man separat tågbiljett i entrékassorna.

På Junibacken tar man barn och kultur på allvar. Genom kulturen vill de inspirera, väcka känslor och uppmuntra kreativitet. Junibacken skapar alla deras uppsättningar själva och i huset finns regissör, kompositör, ateljé och egen ensemble. Teaterverksamheten har alltid haft en central roll i huset och med den nya utbyggnaden ”Salongen” kan de äntligen erbjuda sina besökare en komplett helaftonsproduktion!

Junibacken vill också fortsätta inspirera och stimulera små och stora i Astrid Lindgrens anda. Och Mats Strandberg för Astrids berättartradition vidare, han säger:

”…Astrid har varit en stor inspiration för mina barnböcker. Framför allt beundrar jag hennes sätt att låta vemodet ta lika mycket plats som humorn och spänningen. Som barn hittade jag styrka i hennes berättelser. Hon lärde mig om att vara modig, fast man egentligen inte törs.”

Törs du gå och se denna mysrysare? Se muséets öppettider här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer