close
Prideflaggan är hissad på Djurgården

Prideflaggan är hissad på Djurgården

08/07/2021

Ett av Royal Djurgårdens löften som vi alltid strävar efter att uppfylla är ett öppet, inkluderande och välkomnande Djurgården. Våra besökare ska mötas med respekt, värdighet och omtanke. Djurgården är öppet för alla, oavsett ålder, kön, funktionshinder, ras, etnicitet, ursprung, religion eller annan status.

Här på Djurgården har vi sedan 2018 varit medlemmar i Stockholm LGBT. Stockholm LGBT är ett medlemsbaserat nätverk av hotell, restauranger, attraktioner och andra partners som är engagerade i att upprätthålla Stockholms rykte som en av de mest inkluderande och öppna städerna i världen.

Att vi samarbetar med Stockholm LGBT är en extra satsning på en för oss viktig målgrupp. Vi har mycket att erbjuda för alla och vi vill självklart berätta att vi har öppet året runt. Så det är bara att komma på besök när helst det passar.

Som medlemmar har vi plats på Stockholm LGBT:s hemsida där inspiration om regnbågsvänliga hotell, restauranger och museer lyfts. Två av Djurgårdens hotell, Hasselbacken och Pop House Hotel, finns med på listan över vart man ska bo under sin Stockholmsvistelse. Under kategorin ”Places to visit” hamnar många av våra museer och attraktioner så som Abba The Museum, Cirkus, Skansen och Gröna Lund. Djurgården lyfts också som det perfekta stället att ta sin joggingtur på under semestern. Upptäck mer på stockholmlgbt.com. 

Stockholm Pride 2021 på Djurgården 

Utanför Royal Djurgården Visitor Center är prideflaggan redan hissad. Nu längtar vi efter att Stockholm Pride ska gå av stapeln, även om festivalen kommer bli lite annorlunda i år. Prideveckan brukar inledas med Run for Pride. Detta är Sveriges enda och första HBTQ-lopp, helt fantastiskt och passande att ha här hos oss på Djurgården. Förra året fick loppet tyvärr ställas in på grund av coronapandemin trots ansträngningar och nära samarbete med myndigheter. Men i och med lättade restriktioner kommer loppet att hållas här på Djurgården i år, dock blir det något senare än vad vi är vana vid. Den 25:e september är det dags för Djurgården att förvandlas till en färgsprakande plats med fokus på glädje, fest och gemenskap, då Run for Pride startar kl.13.00. Läs mer om Run for Pride här. 

Årets Pride Festival kommer främst firas på södermalm här i Stockholm mellan den 2-8 augusti. Festivalen kommer att vara utformad och anpassad efter rådande restriktioner. Temat för festivalen är ”Nyckeln till frihet”, en påminnelse om vad priderörelsen var från början – en demonstration och manifestation för rättigheter som ger frihet att vara den du är och älska de du vill. Läs mer om Stockholm Pride här. 

Här på Djurgården brukar vi även fira med musik, konstutställningar, samtal, teater, visningar, pridepyssel – ja, hela Djurgården ska vara i feststämning. I år blir det inte ett lika storslaget firande som tidigare, men på The Viking Museum kommer de dagliga guidade turerna att handla mycket om Pride. Under torsdagen den 5 augusti och fredagen den 6 augusti kommer museet gästas av Alexander Volk från Flaming Viking Tours som kommer hålla visningen ”Sagolika sissies och Macho vikingar” kl.11:00 och 13:00.  Dessutom kommer museets butik att ha Pride-tema med utvalt godis, te och prylar till försäljning.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer