close
Promenadtips från Djurgården

Promenadtips från Djurgården

07/05/2020

Sköna maj välkommen!

Även om inte mycket är sig likt, så är en sak alltid densamma – vi kan välkomna våren på Djurgården.

Djurgården är grönt och skönt och kanske stockholmarnas favoritplats att promenera på. Djurgården är en viktig del av den Kungliga Nationalstadsparken och här finns mycket att upptäcka.

Här kommer några promenadtips från oss på Royal Djurgården!

Det är gratis att ladda ner appen ”Kungliga promenader”. Rustad med appen är du redo att ge dig ut på lärorika promenader på Djurgården. Tre varianter finns att välja mellan. Bernadottepromenaden är en favorit.

Önskar du ta en romantisk promenad med någon du bryr dig om längs med Djurgårdens vackra natur? Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels Kärleksstig går längs med Isbladskärret och ger dig en god chans att uppleva en omväxlande natur, med vild barrskog, vacker ädellövskog och jätteekar. Dessutom finns det många vilda fågelarter i området.

Djurgården är även en plats för reflektion, att samla kraft och att möta allvaret. En promenad utifrån dessa minnesmärken ger perspektiv.

Eller vad sägs om en cykeltur? Djurgårdsrundan tar dig runt i Södra Djurgårdens vackra parklandskap. Du passerar många spännande hus och hagar med ekar och andra lövträd. Med cykelstråket kan du på bara en dag besöka många olika delar. Lägg upp din rutt med hjälp av Nationalstadsparken folder med karta och tips.

Cykelkartor och karta över Djurgården finns att hämta på vårt besökscenter direkt till höger efter Djurgårdsbron.

Hungrig på vägen? Här finns goda tips på var du kan äta.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer