close
Äkta och falsk konst i Museiparken!

Äkta och falsk konst i Museiparken!

17/06/2021

Glada nyheter! Den 17 juni öppnar äntligen Riksidrottsmuseum och Polismuseet upp igen, vilket gör att alla museer här på Djurgården nu äntligen har öppnat igen.

I sommar kan du njuta av både äkta och falsk konst när grannmuseerna öppnar nya konstutställningar.  På torsdag den 17 juni när museerna slår upp sina portar igen är det också premiär för deras nya konstutställningar. I utställningarna kan du fördjupa dig i polisens beslagtagna konstverk och konstnären Agardtsons konst kring livsval och lyhördhet till naturen.

Falsk konst ur utställningen Konsten att förfalska

På Polismuseet öppnar utställningen Konsten att förfalska. Här får du ta del av polisens beslagtagna konstverk signerade som bland annat Pablo Picasso, Bengt Lindström, Albin Amelin och Jenny Nyström. Problemet är bara, alla tavlor är falska. När blir egentligen konstförfalskning ett brott och hur skiljer man falsk från äkta? Det får du veta mer om i Polismuseets nya utställning.

Om det blir falsk konst på Polismuseet blir det äkta vara på Riksidrottsmuseum. I den nya utställningen Crash colors får besökarna möta konstnären Jörgen Agardtson vars konst kretsar kring livsval, utmaningar och om vad naturen i vår omgivning kan berätta om vi bara är lyhörda. Alltihop började med ett par badbyxor med hawaiianskt blomstermotiv.

Konstnären av utställningen Crash Colors, Jörgen Agardtson,

På Riksidrottsmuseum möts besökarna av ytterligare nyheter. Bland annat har SportLab, utställningen där besökaren kan laborera med kroppen och prova sportaktiviteter, uppdaterats med nya tester och utmaningar.

På museets gård blir det också sjukamp för de lite yngre. Här handlar det bland annat om att kasta, krypa, hoppa och balansera i olika stationer som är skapade utifrån kroppens grundmotoriska rörelser.

Passa på att besöka övriga museer i Museiparken när du är på plats, Tekniska museet, Etnografiska museet och Sjöhistoriska har självklart också öppet.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer