close
Royal Djurgårdens restauranger samlas runt hållbarhet

Royal Djurgårdens restauranger samlas runt hållbarhet

04/03/2019

Det finns fantastiska restauranger på Djurgården. Många av Sveriges klassiska restauranger och absolut främsta kockar hittar du här. Du hittar traditionella rätter, men vi spejar även in i framtiden bl a genom Spritmuseums spännande nya utställning Framtidens mat & dryck.

Något som vi vet behöver göras nu och i framtiden är att tänka mer hållbart runt maten. Vi vet att mat är ett stort påverkansområde och vi vill göra gott. Djurgården satsar extra på maten i år för att vi tycker att det är viktigt. Kungl Djurgårdens Intressenter har initierat ett nytt samarbete vilket innebär att 18 stycken av Royal Djurgårdens restauranger kommer att mötas i workshops under olika teman för att dela kunskap, lära mer och inspirera varandra att ta vidare steg tillsammans.

Att Djurgården krokar arm med Hållbara Restauranger känns naturligt – tillsammans är ett starkt värdeord för oss på Djurgården och det genomsyrar också nätverket Hållbara Restauranger. Nätverkets syfte är att gemensamt skapa en hållbar restaurangbransch.

Fyra workshopar genomförs nu och 18 stycken restauranger från Royal Djurgården deltar i arbetet. Detta är ett av de viktiga steg som nu tas i samarbetet runt ett hållbart Djurgården.

Restauranger hos Royal Djurgården som ingår i nätverket:
Café Monika Ahlberg, Thielska Galleriet
Cirkus
Gubbhyllan, Skansen
Junibacken
Krogen Stora Gungan
Lilla Hasselbacken
Nordiska museets restaurang
Oaxen Krog & Slip
Pop House Food and Bar
Prinsens kök, Prins Eugens Waldemarsudde
Rosendals Trädgård
Rosendals Wärdshus
Scandic Hasselbacken
Spritmuseums restaurang
Svenska Brasserier
Vasamuseets Restaurang
Villa Godthem
Villa Källhagen
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer