close
Sportlov på Djurgården

Sportlov på Djurgården

17/02/2020

Vad sägs om spännande familjevisningar, samiska brädspel, rymdshower eller kanske skridskodisko? Djurgården sprudlar av aktiviteter under sportlovet, så det är bara att välja och vraka. Nedan har vi samlat våra bästa tips på roliga sportlovsaktiviteter för hela familjen. Välkommen till sportlov på Djurgården.

Upplev Ture Sventon på Junibacken!  

Under sportlovet står Ture Sventon i centrum på Junibacken, luska, klura, maskera dig, spionera och såklart äta temlor precis som Ture.

Även om Ture Sventon står i centrum på Sportlovet får du inte missa att åka  sagotåget som tar dig med på en spännande resa genom Astrid Lindgrens magiska sagovärld eller gå på barnteater där du bland annat får träffa Pippi Långstrump.

Sportlov på Skansen

På Skansen händer det alltid något och på sportlovet har de extra många roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Prova på olika vintersporter, grilla korv, kliv in i hus och gårdar, hälsa på djuren och mycket mer!

Är vädret lite ruggigt är det bara att gå in och värma sig bland aporna och spindlarna i Skansen-Akvariet, besöka stora Östersjöakvarium – Baltic Sea Science Center eller ta en våffla med varm choklad i någon av Skansens alla restauranger. I år kommer också Kamratposten tillbaka med serieskola, pyssel och skridskodisko.

Ta med familjen genom isberget i Nordiska museets stora hall!

Arktis – medan isen smälter
Nordiska museet

På sportlovet bjuder museet på extra aktiviteter för lovlediga stora och små. Ta med familjen genom isberget i museets stora hall och lös uppdraget i Arktis, bli en Tidsdeckare eller res tillbaka till 1890 i Lekstugan.

Full fart för hela familjen på Tekniska

Räkna med fullt ös och massor av skoj under sportlovet på Tekniska. Museet har laddat med rymdshower, TikTok-verkstad, experimentshower och labb. Den 19 februari kommer Beppe Singer och experimenterar och dessutom har museet fått in nya, roliga sportspel i utställningen Play Beyond Play.

Sportlovskul på Riksidrottsmuseet

Vad passar bättre på sportlovet än att slänga dig in i idrottens värld? Spela samiska brädspel, gör ditt eget diplom i museets verkstad eller gå på en spännande upptäcktsfärd. Varje dag visas filmen ”Friskisspanarna”, där tre ungdomar spanar efter roliga motionstips. Du kan också besöka museets utställning SportLab. Här kan du prova hur det känns när du rör dig, svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning.

Sportlov med tema Sjörövare

Sjöhistoriska museet har laddat med massor av aktiviteter på temat sjörövare. Det blir bland annat spännande sagostunder, familjevisningar och tävlingen kistjakten. Där får du lära känna sjörövaren William Dampier och följa med på hans äventyrliga resa. Ni letar tillsammans efter kistor i museet och svarar på frågor, den som vinner kistjakten utlovas fina priser.

Sportlov: Karneval  

Under hela sportlovet är det karnevalstema på Etnografiska museet. Här kan du gå på familjevisningar som handlar om karnevalstraditioner i bland annat New Orleans, Rio, Latinamerika och Karibien. I museets verkstad kan barnen tillverka karnevalshattar, masker, smycken och dekorationer i färgglada material.

Kriminalteknik för stora och små  

På Polismuseet kan du lära dig mer om hur polisen arbetar för att säkra bevis med fingeravtryck och skospår. Du kan också testa hur det är att vara kriminaltekniker.

Sportlov på Vasamuseet

Följ med på familjevisningen ”Livet ombord på Vasa” på sportlovet. Ombord på skeppet Vasa skulle hundratals människor samsas på en liten yta. Vad skulle de jobba med? Hur var det att leva mellan kanonerna på batteridäck? Under visningens gång får du reda på mer om livet ombord och du får även möjligheten att öppn en båtsmans kista i lyktans sken.

Lek och sporta som en viking

På The Viking Museum kan du leka och sporta som en viking hela sportlovet. Dagligen kan du gå på barnvisningen ”Smaka, kläm och känn” eller ficklampsvisning, där du får följa med på ett äventyr du sent kommer att glömma, vågar du? Du kan också prova på att leka och sporta som en viking eller lära dig mer om hur vikingarna tillverkade och använde sina vapen.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer