close
Sportlovskul på Royal Djurgården

Sportlovskul på Royal Djurgården

20/02/2019

Sportlovet närmar sig – ta med dig familjen och kom på sportlovskul på Royal Djurgården!

Vad sägs om Hasaloppet där du utmanar familjen på inomhusskidor, cirkusskola, skridskodisco, sagostunder, pysselverkstad med glitter- och galmourtema eller spela med lasersvärd i VR-labbet?

Nedan har vi samlat tips på roliga sportlovsaktiviteter för hela familjen på Royal Djurgården.

Sportlov på Abba The Museum

Besök ABBA The Museums pysselverkstad. Kom och pyssla med glitter och glamour i sann ABBA-anda. Från lördag till lördag under sportlovet vecka 9 kan du pyssla i museets biograf inne på ABBA The Museum.

Fullspäckad sportlovsvecka på Riksidrottsmuseet

Spela hockeyspel, gör egna diplom i verkstaden, gå tipspromenad, ta del av specialvisning om lekar från förr (endast tisdag, onsdag & torsdag kl. 13) och workshop med konstnären Anita Wernström (onsdag kl. 13).

Filmklubb dagligen kl. 14.00, Friskisspanarna, tre ungdomar spanar efter roliga motionstips.

Karnevalstema på Etnografiska museet 

Under tidig vår är det karnevalstider i många delar av världen. Det uppmärksammar Etnografiska museet genom att ha karnevalstema under sportlovet!

Följ med på en familjevisning i den färgstarka utställningen Feathers och upptäck vilka fantastiska huvudbonader och kostymer man kan skapa av fjädrar. I museets kreativa verkstad kan du skapa dina egna karnevalskronor.

Lördagen 2 mars avrundas sportlovet med ett karnevalståg runt museet för alla barn (och föräldrar) som vill hänga med!

Sportlov med Hasaloppet på Nordiska museet 

Sportlovskul hasalopp och curling
Sportlovskul hasalopp och curling

Utmana familjen på inomhusskidor och gå i mål framför självaste Gustav Vasa i Hasaloppet!

Ta med eventuella curlingföräldrar, koppla på pricksäkerheten och skicka stenen i boet på curlingbanan. Avsluta med glittrande sportlovsdisco på museets after ski. Dessutom blir det bland annat lek i lekstugan, du kan bli Tidsdeckare för en dag eller lyssna på barnens audioguide och följa med Gustav Vasa på en rundtur i museet.

Upplev Junibacken tillsammans med familjen på sportlovet

Det händer massor på Junibacken under sportlovet. Upplev Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump. Rocka loss i Astrids bästa band och upptäck Barbro Lindgren genom Junibackens utställning och föreställningen Loranga. Och passa på! Skapa, bygg och riv i Vem bygger, vem river? (som stänger den 3 mars 2019).

Sportlov med Sjörövartema på Sjöhistoriska museet

På Sjöhistoriska erbjuds visningar med sjörövartema och kistjakt för de som vill ha en paus från sport. Under fyra veckor har olika delar av Sverige sportlov. Därför har Sjöhistoriska museet valt att ha lovaktiviteter under hela perioden, så att alla kan vara med – om de är i Stockholm.

Förutom ovannämnda lovaktiviteter är skaparverkstaden Ruskpricken dessutom öppen på lördagar och söndagar.

Kriminalteknik för stora och små på Polismuseet

Du får själv testa att göra fingeravtryck! Du får också lära dig mer om polisens utrustning och du kan ställa frågor. Längd ca 25 min. För barn från 10 år.

Begränsat antal platser. Biljetter kan hämtas i receptionen tidigast 30 min före start. OBS föräldrafritt!

På Skansens Sportlov finns det något för alla!

Skridskobana på Bollnästorget, skridskodisco, korvgrillning och uthyrning av skridskor. Pröva på spark och kälke, eller styltor och tunnband.

Sportlovet är också startskottet för cirkusskolan där barnen får öva på egna konster. Dessutom ponnyridning, cirkusföreställning, sagoberättande och åktur med häst och vagn eller släde. Läshörna med KP-tidningar i Skogens hus hela veckan samt visning av film.

Mellan den 1-3 mars besöker Kamratposten Skansen och då blir det bland annat pyssel, knep o knåp, pin-tillverkning, dansworkshop med TikTok-kändisar, tipsrunda, skridskodisco med maskotar m.m.
Tips! Som KfS-medlem får du 50% rabatt på skridskohyran vid uppvisande av Coop-kortet.

Sportlov bland jättar och Gudar på Vikingaliv 

Under sportlovet flyttar de nordiska sagorna in på Vikingaliv. Egil Skallagrimsson väcks till liv och i museets barnteater kan du träffa honom och hans brokiga gäng. Förtrollas av de nordiska berättelserna under sagostunderna för barn och som vuxen är du välkommen på Vikingalivs temavisning om nordiska sagor.

Full fart för hela familjen på Tekniska museets Sportlov 

Tekniska museet har laddat två sportlovsveckor fulla med bland annat VR-spel, experimentshower, Snapchat-verkstad med tips och trix och senaste speltekniken HoloLens samt mycket mer.

Passa på att utforska museets utställningar tillsammans, till exempel Play Beyond Play, som bjuder på 1 000 kvadratmeter spelupplevelser.

Om du gillar rytmbaserade spel, eller att veva runt med lasersvärd i största allmänhet, så är Beat Saber ett måste för alla små och stora jedis. Det finns olika nivåer och du väljer själv vilken nivå du vill testa.

VR-spel med lasersvärd

Sportlov på Vasamuseet 

På Vasamuseet pågår sportlovet under drygt tre veckor då det finns extra många familjeaktiviteter. Dagligen erbjuds familjevisningar, filmvisningar och egen-hand-materialet familjespåret.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer