close
The winner takes it all! – maratonextra på Djurgården

The winner takes it all! – maratonextra på Djurgården

29/05/2018

Maratonextra och trafikinformation inför den 2 juni

Vikingalivs vikingar springer asa-fort i kapp med löparna och ABBA The Museum sätter takten när the winner takes it all! Det är några av alla de aktiviteter du får uppleva när Djurgården välkomnar 40-årsjubilerande Stockholm Marathon den 2 juni. 

I år kommer upplevelsen av Stockholm Marathon bli något lite extra när löparna springer genom museiparken och in på Djurgården. Tillsammans har Djurgårdens aktörer bestämt sig för att höja stämningen för både deltagare och publik genom att bjuda på smakprov av Djurgården.

Det är många aktörer som bidrar längs banan. Så är du publik rekommenderar vi att du hejar fram löparna tillsammans med oss på plats på Djurgården. Självklart är alla Djurgårdens attraktioner öppna.

Vasamuseet uppmanar löparna att springa minst lika långt som Vasaskeppet seglade. Springer du hela maran kommer du att ha avverkat sträckan 32 gånger om. Vasas seglats sträckte sig 1300 meter.

Man kanske inte vill springa maraton på styltor eller i clownkostym. Men vilken utrustning kan vara bättre när man ska heja fram de som springer. Gröna Lund skickar ut sina gycklare och jonglörer för att höja stämningen.

The winner takes it all? ABBA The Museums underbara Waterloovärdar vrider upp musiken till inspiration för löparna .

Det är inte var dag man möter en viking på gatan, men när maratonlöpana kommer till Djurgården är det inte omöjligt att de får konkurrens av en av Vikingslivs vikingar. Här gäller det att springa asa-fort innan de går bärsärk.

Vid Nordiska museet finns ett mattorg med Food trucks utanför entrén och publiken bjuds in att heja med nordens alla flaggor.

– Djurgården är den grönaste, skönast plats man kan tänka sig. När löpare från hela världen kommer till oss för att springa maraton vill välkomna dem ordentligt. Vi flyttar ut delar av våra verksamheter för att heja och vi hoppas att få extra hjälp av publiken att skapa en riktig folkfest här hos oss, säger Camilla Zedendahl, vd på Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Dessutom skickar Kungl. Djurgårdens Intressenter ut en springande reporter. Det är Skansens evenemangschef som kommer att sända live under delar av loppet via Royal Djurgårdens Facebook.

_________________

TRAFIKINFORMATION

Så här tar du dig till Djurgården den 2 juni

Under Stockholm Marathon tar en del trafiken paus, då löparna tar gatorna i besittning. Men det visst går det att ta sig fram. Här hjälper vi dig att hitta andra sätt att ta dig hit än via bil, buss eller spårvagn.

För hos oss är det alltid öppet – särskilt när det är folkfest i stan. Detta är en dag du inte vill missa.

På vattnet är det fritt fram

Djurgårdsfärjan kör extratrafik den 2 juni – var 7:e minut mellan kl 11.00-19.00 går alla färjorna i ringlinje mellan Slussen – Allmänna gränd/Djurgården – Skeppsholmen.

Färjelinje 80 – Sjövägen, kör rutten Nybroplan – Allmänna gränd/Djurgården – Saltsjöqvarn – Finnboda hamn – Kvarnholmen – Blockhusudden – Nacka strand – Blockhusudden – Lidingö/Dalénum – Frihamnen – Allmänna gränd/Djurgården, enligt tidtabell.

M/S Emelie kör rutten Hammarby sjöstad – Masthamnen – Djurgården – Nybroplan enligt denna tidtabell.

Vi kan även rekommendera Hop-on Hop-off båt som tar dig runt Stockholm på vattnet enligt följande tidtabell. En nyhet för sommaren är att man nu kan kliva av och på vid Waldemarsuddes fina nya brygga.

Under jord är det fritt fram

Du kan självklart ta tunnelbanan till Karlaplan eller Östermalmstorg och sedan promenera den sista biten till Djurgården och Museiparken.

Inställd buss och spårtrafik

På grund av trafikavstängningar den 2 juni är det inte möjligt att köra bil till Djurgården och Museiparken. Spårväg och busstrafik till Djurgården och Museiparken påverkas kraftigt under dagen, bl a med inställd trafik bl a för spårvägen under tiden ca kl. 11.00 – 17.30 (ev. längre). Vad gäller busslinje 69 och 76 är trafiken helt indragen från kl. 11.00 till 18.30.

Vill du veta mer om hur gatuavstängningar påverkar trafiken, bussar och spårvägen? Då hittar du all information här. Eller sök i SL-appen.

Maratonlöpare på Djurgården

Löparna befinner sig på Södra Djurgården kl 13.00-15.30
Löparna springer förbi Museiparken kl 12.50-14.55
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer