close
Stockholms bokhelg på Djurgården

Stockholms bokhelg på Djurgården

04/08/2021

Den 26-29 augusti kommer över 100 förlag, museer och institutioner att fylla Stockholms gator i litteraturens tecken när Stockholms bokhelg startar. Självklart är vi på Djurgården med.

Under tre dagar välkomnar Hasselbacken dig till ett fullmatat program i deras fantastiska trädgård här på Djurgården. Vad sägs om demokrati och sekter, forskningspolitik och fågelskådning, världen enligt den fundamentala fysiken, andlighet i offentligheten och, inte minst, fotboll?

Förutom samtal bjuds det på musik med Isabella Lundgren, Tomas Andersson Wij och Annika Norlin, sagoläsning och brädspel med Sveriges första astronaut Christer Fuglesang och träningstips med fysiologerna Jessica Norrbom och Maria Ahlsén.

Dessutom dukas ett långbord upp vid sidan av scenen med böcker till ett mycket bra pris, köp med dig en eller två och få dem signerade.

Alla samtal filmas av Bilda och livesänds på deras och Fri Tankes Facebooksida.

Stockholms bokhelg för de yngre 

På söndag den 29 augusti gästas Hasselbacken även av Sveriges första astronaut Christer Fuglesang. Christer läser högt ur sin barnbok ”Rymdresan” där du får följa syskonen Markus och Marianas äventyr. Passa på att ställ dina frågor om rymden och provspela brädspelet med samma namn som boken (passar för barn mellan 8-12 år). Läs mer om Christer Fuglesangs besök på Hasselbacken under Stockholms bokhelg här.

Möt Mumin och Lilla My på Junibacken

Den 28-29 augusti bjuder Junibacken in alla barn till högläsningsstunder i Paviljongen. Här får barnen lyssna på ”Hur gick det sen?” och ”Vem ska trösta Knyttet?”. På plats finns även Lilla My och Mumin som är på besök hela helgen. Dessutom blir det tävling med välfyllda goodiebags i potten.

Besöket i Junibackens paviljong med högläsning och träff av Lilla My och Mumin är gratis. Entré till resten av Junibacken kan köpas här.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer