close
15 jul 2019

Ny sightseeingtur med båt om Vasas historia

Ny sightseeingtur med båt om Vasas historia

Historien om Vasa kommer till liv med en ny båtsightseeing. Följ med på en segling genom 1600-talets Stockholm!

Stockholm har fått en ny unik upplevelse när Eco Sightseeing Sthlm precis lanserat ”I Vasa´s kölvatten”. En sightseeingtur med båt som har 6 avgångar dagligen från Vasabryggan alldeles bakom Vasamuseet och från Nybrokajen i City.

Turen tar besökarna till de riktiga platserna och målar upp Stockholm för snart 400 år sedan. Det blir en tidsresa som visar upp en annan sida av historien om Vasa.

– Många har ju varit på muséet eller känner till historien men inte så många vet exakt var det hände, eller var Vasa höll på att förlisa första gången, säger Elias Nilsson VD på Eco Sightseeing Sthlm AB.

Själva sightseeingbåten M/S Sylvia har en egen unik historia och har bland annat varit med vid landstigningen i Normandie.

I Vasa´s kölvatten är den första upplevelsen och tanken är att kunna expandera med fler historiska och kulturella upplevelser av Stockholm från sjön. Redan nästa år kommer båten ha eldrift, och ambitionen är att Eco Sightseeing Sthlm kommer kunna erbjuda fler unika och miljövänliga upplevelser i Stockholm framöver.

Boka din tur med skeppet här, eller besök vasatour.com för mer information.

Skepp ohoj!

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer