close
Trädgårdshelg på Djurgården

Trädgårdshelg på Djurgården

17/05/2019

Ännu ett vårtecken visar sig på Djurgården när trädgårdarna börjar blomma. I helgen 17-19 maj välkomnar Rosendals Trädgård och Waldemarsudde oss till sina trädgårdar lite extra. Kom och njut av de vackra omgivningarna, eller passa på att lära dig mer om odling och plantering.

Waldemarsuddes växthus, bänkgård och trädgårdsmästeri öppnar nu på lördag. Träffa kunnig trädgårdspersonal som ger dig odlingsråd och tips, följ med på visningar och handla plantor och andra trädgårdsartiklar. Det erbjuds även barnvisningar i trädgården följt av friluftsmåleri. Klockan 12-16 på lördag och söndag.

På Rosendals Trädgård är den stora odlings- och planthelgen äntligen här. Välkommen in i det stora grönskande växthus, till bredden fyllt av grönsaks- blomster- och kryddväxter som trädgårdsmästarna drivit upp. Plantmarknad, såskola, och kockarna flyttar ut och bakar pizza med nyskördade tillbehör- en helg för såväl trädgårdsentusiaster, balkongodlare som den nyfikne fönsterträdgårdsmästaren.

På söndag den 19/5 anordnas en Trädgårdsmaskerad, en lekfull dag på Rosendals Trädgård. Tillsammans med Rabén & Sjögren firas Lennart Hellsing med trädgårdsmaskerad, allsång och sagoläsning.
Träffa sagofigurer, gå på tipspromenad och plantera herr Gurka med odlingsverksamheten för barn Lek Odla Väx! Läs mer om programmet här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer