close
Vad kan vara bättre på hösten än lite kultur på Djurgården?

Vad kan vara bättre på hösten än lite kultur på Djurgården?

22/10/2020

Massor av kultur, såklart!

 

Så lanserade vi kampanjen 25% i 25 dagar där 11 av Djurgårdens museer för första gången gick samman för att erbjuda rabatterade entréer. Under 25 dagar, från den 10 september till den 5 oktober, gav ett besök på något av de medverkande museerna rabatt på entréavgiften hos medverkande grannar. Rabatten gällde mot uppvisande av kvitto från besökt museum i kombination med rabattkort som besökaren fått när denne löst sin första entré.

Utvärderingen visar så här långt att drygt 1200 personer utnyttjat erbjudandet. Några av de medverkande museerna har noterat från vilken granne besökaren kommit och på så vis fått indikation på hur deras besökare kombinerat sina museibesök. Vissa av besökarna har passat på att besöka ett eller flera extra museer under samma dag medan andra valt att återkomma till Djurgården vid senare tillfälle under kampanjperioden.

Positiv respons från gästerna och en relativt lätthanterad kampanj har gett mersmak och majoriteten av museerna ställer sig positiva till att göra något liknande igen. Det har upplevts som positivt att få ge erbjudandet till gästerna, att göra något tillsammans och lyfta varandra i dessa tuffa tider.

”Gästerna har blivit glada. Många passar på att uppleva museum nu när det är lite färre besökare och då blir de glada att få lite rabatt och kunna besöka ännu fler.”

Medverkade gjorde ABBA The Museum, Etnografiska, Junibacken, Nordiska, Snus- och Tändsticksmuseet, Sjöhistoriska, Spritmuseum, Tekniska, Thielska Galleriet, Vasamuseet och The Viking Museum. Dessutom hjälpte Skansen och Waldemarsudde till att dela ut rabattkort till sina betalande gäster.

Se hur de medverkande lyfte kampanjen och varandra under kampanjens första vecka – sammanställning kommer här: 25 25 sammanställning kommunikation 20200915-komprimerad.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer