close
Valborgshelg på Djurgården

Valborgshelg på Djurgården

15/04/2020

Våren är här och vi längtar ut.

Kanske vill vi brista ut i vårsång, men i år får vi finna andra former än gemensamt i kör. Det får bli spontant, i mindre grupper och på avstånd förstås. Djurgården är stort och här finns gott om plats för dig. Även i denna.

Kanske vill du ta en promenad? (Vi har samlat några tips här)

Kanske vill du äta något gott? (Vi har samlat några tips nedan)

Vi finns här för dig. Djurgården är ju allas vårt gröna vardagsrum. Välkommen.

 

VI HAR ÖPPET

Tre attraktioner håller öppet:

SKANSEN (varje dag kl 10-15)

Skansen och Valborg hör ihop, men på nya villkor i år. Även om elden får vänta till nästa år, har nya björnungar mött vårens ljus för första gången. Något att upptäcka under  Skansens ”Vårhelger”. Vad är det? Läs mer här.

Väl inne på Skansen – varför inte göra ett besök på SKANSEN-AKVARIET? Här finns en egen värld att upptäcka.

SPRITMUSEUM (torsdag-lördag kl 10-18, söndag-onsdag kl 12-17 )

Gott om plats för dig, för dryckeshistoria och för konst finns det här. Utställningen av Angus Fairhurst vill man inte missa.

ROSENDALS TRÄDGÅRD (varje dag kl 11-16 & till 17)

Sköna maj välkommen … Sköna maj är på intåg och trädgårdslivet drar igång på allvar. Fr o m 1 maj har Rosendals trädgård förlängt öppettiderna i  plantboden till kl. 17 alla dagar i veckan (övriga Rosendal har öppet till kl. 16).

TIPS: salvan för trädgårdshänder funkar även fint på torra händer som tvättats noga! Finns i den fina butiken.

Flera attraktioner öppnar lite på glänt – kanske flyttar man ut en del av verksamheten – det ser du när du går förbi. Ett gott exempel är Prins Eugens Waldemarsudde. RESTAURANG EKTORPET har öppet var dag 11-17.00 och om vädret tillåter öppnar man upp en trädgårdsbutik i anslutning därtill.

TA EN KUNGLIG PROMENAD

Dags att gå nya vägar? Ladda ner appen kungliga promenader! Eller varför inte besöka ett eller flera av de många monument som finns på Djurgården. Det ger perspektiv.

Karta över Djurgården finns förstås att hämta på vårt besökscenter direkt till höger efter Djurgårdsbron.

NÅGOT GOTT PÅ VÄGEN

PLANERAR FÖR MIDDAG ELLER KANSKE BRUNCH?

Allt finns, vare sig du vill ära ute, inne eller ta med dig och äta hemma.

Här kommer några tips inför helgen:

AIRA – boka bord till helgen på Tommy Myllymäkis nyöppnade krog på Biskopsudden.

OAXEN KROG OCH SLIP – slå till med en 2-stjärnig upplevelse på Krogen (bokas i förväg) eller slå dig ner på Slipen i helgen – lunch eller middag, eller varför inte brunch lördag och söndag.

Två klassiska restauranger man inte vill missa:

WÄRDSHUSET ULLA WINBLADH och VILLA GODTHEM de ligger sida vid sida. Upptäck din favorit. Båda har öppet valborgshelgen – boka gärna.

MAT LÄNGS DJURGÅRDSSTRAND

Gå över Djurgårdsbron och kika in på SJÖCAFÉET som har öppet som vanligt – alla dagar ända fram på kvällen, Ta till höger och promenera längs vattnet till JUNIBACKEN – här finns något nytt att upptäcka – Terassen, som har öppet lördag och söndag kl. 11-15 .

Just denna helg får ni bara kika in på Vasamuseets restaurangs uteservering och börja planera för nästa besök. Snart öppnar även de (fr o m den 8 maj, fredag-söndag kl 11-16.00).

Sedan kommer ni fram till SPRITMUSEUMS härliga uteservering som bjuder på dryck och mat – kan alltså kombineras med en konstupplevelse. Museet har ju öppet och där finns Angus Fairhursts konst.

GOTT PÅ SKANSEN

– dessa har öppet när Skansen har öppet:

GUBBHYLLAN Dessutom kan man få gå på Grillskola här (den 3 maj). Kan vara bra inför sommarens trädgårdsgrillning.

KROGEN STORA GUNGAN Ett smakprov man inte får missa – egenkomponerad ölbuljong med klimp på vitlök ost och svamp. Och så våfflorna förstås.

SKANSEN TERRASSEN Perfekt för både lunch och fika.

PASSERAR DU FOLKE BERNADOTTES BRO?

På var sida av bron finns det något att äta – på norra sidan har VILLA KÄLLHAGEN öppet för frukost lunch och middag (boka gärna middag).

På södra sidan finns ROSENDALS TRÄDGÅRD med det härliga Trädgårds caféet.

BO KVAR

Du glömmer inte att du kan stanna lägre. Både VILLA KÄLLHAGEN och HASSELBACKEN har specialerbjudanden denna helg och veckorna framåt.

COVID-19

I allt vi gör tar vi den rådande situationen på allvar. Vi följer utvecklingen noga såväl som myndigheternas råd. Vi har tänkt till för att underlätta även för dig att kunna följa rekommendationerna. Avstånd håller vi tillsammans! Läs mer här

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer