close
Vårsalongen 2022 på Liljevalchs är på ingång

Vårsalongen 2022 på Liljevalchs är på ingång

09/01/2022

På Kungliga Djurgården ligger Liljevalchs konsthall där du hittar ett av Stockholms vackraste utställningsmiljöer. Här visas konst och form i minst tre stora utställningar om året. Liljevalchs vårsalong en kär tradition sedan 100 år tillbaka när den första utställningen öppnades. Vårsalongen är en jurybedömd utställning, där alla verk är till salu och priset sätts av deltagarna själva.

 

Alla som fyllt minst 18 år året innan utställningen öppnar får ansöka. Vårsalongen är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker och juryns uppdrag är att välja verk som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning. Varje verk bedöms anonymt.

Mer än dubbelt så många kvinnor som män hade denna gång skickat in ansökningar, och kvinnor dominerar också stort bland de antagna. 95 kvinnor och 55 män får visa 316 verk när vårsalongen öppnar.

Måleri är alltid den dominerande tekniken på Vårsalongen. Räknar man in blandteknik med måleri som grund är det 171 verk. Teckning kommer därnäst med 31 verk, därefter fotografi med 23.

I årets jury ingick Julia Peirone som i sitt konstnärskap arbetar med fotografi och film, skulptören Stina Persson samt som ordförande Mårten Castenfors, Liljevalchs chef.

Vi vill välkomna dig till oss på Djurgården och Vårsalongen 2022.

Läs mer om Vårsalongen och Liljevalchs utställningar här.

Och när du ändå är på plats – passa på att njuta av mer av konsten på Djurgården. Du får några tips nedan.VAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer