close
Vasamuseet är Stockholmarnas favoritmuseum 2019 – igen!

Vasamuseet är Stockholmarnas favoritmuseum 2019 – igen!

13/02/2019

När Stockholmarna får rösta röstar man Djurgården. För andra året i rad korar Stockholmarna Vasamuseet på Djurgården till sitt favoritmuseum. De mest kända museerna av stockholms museer är just Vasamuseet och Skansen. Prins Eugens Waldemarsudde har den trivsammaste miljön och Junibacken är självklart barnens favorit. Roligt att se Spritmuseums härliga restaurang få välförtjänt en topplacering. Vi gratulerar även Riksidrottsmuseet och Sjöhistoriska som är bland årets bubblare. Roligt!

– Det är fantastiskt hedrande att Vasamuseet valts till stockholmarnas favoritmuseum för andra året i rad. En stor del av Vasamuseets framgångar har vi naturligtvis vårt unika skepp att tacka för, men mycket är också tack vare vår hängivna personal som dagligen visar skeppet Vasa och berättar om hennes historia på ett engagerande sätt, säger Lisa Månsson, Vasamuseets chef.

Det som gör att besökarna blir nöjda med sitt museibesök behöver utställningarna vara bra. Detsamma gäller trivsam miljö. De bästa utställningarna återfinns på Prins Eugens Waldemarsudde och de har också den trivsammaste miljön. Dessa två faktum gör också att de Prins Eugens Waldemarsudde tar sig in på tredje plats totalt bland Stockholms museum.

– Att så många av Djurgårdens museer är i toppen och konkurrerar känns fantastiskt. Stort grattis säger vi till alla kollegor.

Fakta om undersökningen:

Undersökningen genomfördes mellan vecka 2 och 4, 2019, i Userneeds internetpanel.

Drygt 2 300 respondenter har tagit del av inbjudan och nästan 1 800 har besvarat enkäten. Alla har fått uttala sig om hur ofta man besöker vart och ett av de 37 undersökta museerna och de man besöker har man sedan fått fördjupande frågor om. Totalt säger sig Stockholmaren besöka 2,5 olika museer på ett år. Mätningen täcker in allmänheten, över 18 år som är bosatta i Stockholms län.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer