close
Vrak slår upp portarna till café och butik!

Vrak slår upp portarna till café och butik!

12/06/2021

Vrak – Museum of Wrecks invigs i september 2021, men redan den 16 juni kan du besöka Vrak Café & Bar.

– Vi har valt att göra öppningen i flera steg. Det är en utmaning att bygga ett nytt museum och att göra det mitt i pandemi har inte gjort det lättare. Innan museet är helt klart väljer vi därför att öppna butiken och caféet redan i sommar, säger Odd Johansen, projektchef för Vrak.

En glass på uteserveringen vid vattnet

På Vrak Café & Bar kan du både sitta inne och ute. På uteserveringen sitter du 10 meter från vattnet och har utsikt över Nybroviken och båtarna i Wasahamnen. Dessutom bjuds på både eftermiddags- och kvällssol.

På menyn finns både lättare rätter, middagsmat och egentillverkad glass. Vrak Café & Bar har fullständiga rättigheter och kommer att ha öppet mellan 11.00-22.00 alla dagar i veckan.

– Förutom butik och café går det även att se ett litet prov på det museet kommer att visa till hösten. Jag vill välkomna stockholmare och hitresta att komma förbi och få en känsla av det nya museet och passa på att äta en glass i solen på uteserveringen, säger Vraks projektchef Odd Johansen.

Specialdesignade varor valda med omsorg i museibutiken 

Museibutiken har ett litet, men genomtänkt utbud, där varorna är valda med stor omsorg och med ansvar för vår gemensamma miljö. Flera av butikens egna produkter, till exempel anteckningsböcker, handdukar och pussel är specialdesignade av museets formgivare Mikael Dunker exklusivt för Vrak.

Läs mer om Vrak Café & Bar här. 

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer