close
Årsstämma April 2019

Årsstämma April 2019

10/04/2019

Den 2 april 2019 hade Kungliga Djurgårdens Intressenter en årsstämma. Camilla Zedendahl talade om året som varit, om Royal Djurgårdens identitet, värderingar och missionen om ett Djurgården för alla. Det poängterades att hållbarhet är en av de viktigaste frågorna man arbetar med på Djurgården. Flera initiativ har tagits. En tydlig vision på Djurgården är att bli ett bilfritt och fosilfritt område och att lyfta cykling och kollektivtrafik.

Under året har KDI intensifierat sitt nätverksarbete och idag finns det flera grupper som arbetar strukturerat med olika frågor. Bland annat en internationell marknadsgrupp, en trafikgrupp och en hållbarhetsgrupp.

Magnus Andersson från KDF berättade om bron Folke Bernadottes Bro som är påväg att byggas och bli klar i sommar, och invigs i september i år. Bron blir en del i en satsning på Rosendal.

Christer Fogelmarck VD Park & Resorts berättade om planerna på ett nytt nöjesparksområde som håller på att ta form vid vattnet.

Mattias Tengblad från Pop-House Sweden-koncernen berättade om de nya planerna för Djurgården som en musikdestination med hjälp av ABBA-varumärket. Cirkus ska renoveras i sommar och Hasselbacken ska sättas på världskartan. I vår kommer det göras ett mer publikt uttalande om planerna för framtiden.

Göran Nilsson avgick ur styrelsen och stämman tackade honom för hans arbete. Här hittar ni medlemmarna i styrelsen.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer