close
Första workshopen med Hållbara Restauranger

Första workshopen med Hållbara Restauranger

08/02/2019

På Djurgården samarbetar vi för en långsiktig klok utveckling av vår destination. Vi vet att mat blir en allt viktigare del av besöksupplevelsen och ett område som vi ser som strategiskt viktigt är det fantastiska matutbud vi har här. Under året kommer vi därför att satsa på att stärka samarbetet restaurangerna emellan. Ett viktigt steg på vägen är nu att Djurgården inleder samarbete med Hållbara Restauranger.

I vecka hölls en första workshop på Villa Källhagen tillsammans med Hållbara Restauranger och vi på Royal Djurgården är  stolta över att så många som 18 stycken av våra restauranger nu samlas för att dela kunskap, lära mer och inspireras av varandra för att ta ytterligare stag framåt inom hållbarhet.

Genom det nya samarbetet får alla Djurgården restauranger delta i workshopar på olika teman. Under den första workshopen var temat matsvinn och dess effekter. Aktörerna fick lyssna på en föreläsning samt diskutera frågeställningar i små grupper. En av punkterna löd exempelvis Hur kan man minska svinn? Vad är dina bästa åtgärder? Utifrån denna frågeställning pågick en diskussion där tips och åsikter delades med varandra.

Alla restaurangerna på Djurgården erbjuds även  att delta i ett program där man blir tilldelad en coach. Denna coach besöker aktörernas verksamheter 3–4 gånger, och agerar som ett individuellt stöd till krögaren.

Utöver coachprogrammet erbjuds man även att ta del av nätverkets digitala verktygslåda, följa med på workshops & nätverksträffar, medverka på jubileumsfester & prisutdelningar med mera.

Ett av våra värdeord på Djurgården är tillsammans.  Där för känns det helt rätt att kroka arm med Hållbara Restauranger – vi tror båda på att gemenskap är en styrka för förändring. Att kämpa för en hållbar restaurangbransch fungerar bäst att göra tillsammans!

Hos oss på Royal Djurgården ingår dessa aktörer i nätverket:

Cirkus
Gubbhyllan, Skansen
Junibacken
Krogen Stora Gungan
Lilla Hasselbacken
Nordiska museets restaurang
Oaxen Krog & Slip
Pop House Food and Bar
Rosendals Trädgård
Rosendals Wärdshus
Scandic Hasselbacken
Spritmuseums restaurang
Svenska Brasserier
Vasamuseets Restaurang
Villa Godthem
Villa Källhagen

Är du nyfiken på samarbetet? Kanske vill du också delta?

Hör av dig till camilla.zedendahl@royaldjurgarden.se

Vi är så glada att Djurgården inleder samarbete med Hållbara Restauranger – en början på ett spännande arbete tillsammans.

Självklart samarbetar vi runt detta med Nationalstadsparken och via utvecklingsanslaget.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer