Första workshopen med Hållbara Restauranger

Första workshopen med Hållbara Restauranger

Första workshopen med Hållbara Restauranger

8 februari 2019

På Djurgården samarbetar vi för en långsiktig klok utveckling av vår destination. Vi vet att mat blir en allt viktigare del av besöksupplevelsen och ett område som vi ser som strategiskt viktigt är det fantastiska matutbud vi har här. Under året kommer vi därför att satsa på att stärka samarbetet restaurangerna emellan. Ett viktigt steg på vägen är nu att Djurgården inleder samarbete med Hållbara Restauranger.

I vecka hölls en första workshop på Villa Källhagen tillsammans med Hållbara Restauranger och vi på Royal Djurgården är  stolta över att så många som 18 stycken av våra restauranger nu samlas för att dela kunskap, lära mer och inspireras av varandra för att ta ytterligare stag framåt inom hållbarhet.

Genom det nya samarbetet får alla Djurgården restauranger delta i workshopar på olika teman. Under den första workshopen var temat matsvinn och dess effekter. Aktörerna fick lyssna på en föreläsning samt diskutera frågeställningar i små grupper. En av punkterna löd exempelvis Hur kan man minska svinn? Vad är dina bästa åtgärder? Utifrån denna frågeställning pågick en diskussion där tips och åsikter delades med varandra.

Alla restaurangerna på Djurgården erbjuds även  att delta i ett program där man blir tilldelad en coach. Denna coach besöker aktörernas verksamheter 3–4 gånger, och agerar som ett individuellt stöd till krögaren.

Utöver coachprogrammet erbjuds man även att ta del av nätverkets digitala verktygslåda, följa med på workshops & nätverksträffar, medverka på jubileumsfester & prisutdelningar med mera.

Ett av våra värdeord på Djurgården är tillsammans.  Där för känns det helt rätt att kroka arm med Hållbara Restauranger – vi tror båda på att gemenskap är en styrka för förändring. Att kämpa för en hållbar restaurangbransch fungerar bäst att göra tillsammans!

Hos oss på Royal Djurgården ingår dessa aktörer i nätverket:
Café Monika Ahlberg, Thielska Galleriet
Cirkus
Gubbhyllan, Skansen
Junibacken
Krogen Stora Gungan
Lilla Hasselbacken
Nordiska museets restaurang
Oaxen Krog & Slip
Pop House Food and Bar
Prinsens kök, Prins Eugens Waldemarsudde
Rosendals Trädgård
Rosendals Wärdshus
Scandic Hasselbacken
Spritmuseums restaurang
Svenska Brasserier
Vasamuseets Restaurang
Villa Godthem
Villa Källhagen

Är du nyfiken på samarbetet? Kanske vill du också delta?

Hör av dig till camilla.zedendahl@royaldjurgarden.se

Vi är så glada att Djurgården inleder samarbete med Hållbara Restauranger – en början på ett spännande arbete tillsammans.VAD HÄNDER?

Framtidens Mat & Dryck

Spritmuseum

Pågående — 2019-10-31      

Framtiden är här En utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat på Spritmuseum på Djurgården.

Påsklovspaket på Villa Källhagen!

Hotell Villa Källhagen

Pågående — 2019-04-22      

Kom med familjen och upplev påsklovet på Villa Källhagen!

Ullas traditionella påskbuffé 19-21 april

Pågående — 2019-04-21      

Årets påskbuffé Varmt välkommen att fira in den ljusgröna årstiden med påskens alla delikatesser. Vår dignande och fräscha påskbuffé kan avnjutas från långfredagen till och med annandag påsk från klockan 12.30 varje dag.  I år har vi utökat vår veganska påskbuffe än mer!…

Kulturnatten på Vasamuseet

Vasamuseet

2019-04-27 — 2019-04-27      

Vimla med Vasa från 1628 till 1961! En festlig kväll med museets experter, guidade visningar, pröva-på-stationer, film, mat, dryck och levande musik, och en och annan gycklare. Kl. 18-24.

27/4 Uteserveringen öppnar

2019-04-27 — 2019-09-15      

Från och med lördagen 27 april kommer du äntligen att kunna njuta av kombinationen frisk vårluft, fågelkvitter och utsökt mat då vi öppnar vår uteservering. Nytt för i år är vår härliga utomhuslounge där man…

Bug Run Picknick på Gärdet

2019-05-04      

Pärlvit vinnare på Gärdet på rekordstor Picknick

Cars and Coffee vid Sjöhistoriska museet

Sjöhistoriska museet

2019-06-15      

Spendera en eftermiddag med fina bilar och en picknick med familj på Royal Djurgården.


Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer