close
Nytt samarbete med Stockholm LGBT

Nytt samarbete med Stockholm LGBT

26/03/2018

Vi har nu blivit medlemmar i Stockholm LGBT, ett nätverk som lyfter Stockholm som ett fantastiskt besöksmål för hela regnbågsfamiljen.  Stockholm LGBT är ett nystartat initiativ och en efterföljare till Stockholm Gay & Lesbian Network. För oss här på Djurgården är det självklart att vara med nu när man nysatsar!

Några av våra aktörer på Djurgården, så som ABBA The Museum, Pop House och Vasamuseet är också medlemmar – helt rätt tycker vi!

Som medlemmar bidrar vi med information om Djurgården och allt som händer här bland annat genom att vi har plats på stockholmlgbt.com med en bild och en kort text om Djurgården. Vilket betyder att vi i samarbete är med och skapar ännu en plattform att nå ut till våra besökare.

Vad är Stockholm LGBT?

Stockholm LGBT jobbar med att marknadsföra Stockholm som en öppen stad där det läggs stor vikt på mångfald och integration. Målgrupp är hela regnbågsfamiljen. Man arbetar med kommunikation, pressresor och event. Här kan vi vara med och bidra. Företaget är nystartat och två av deras samarbetspartners är QX och Stockholm Gay Life.

Vi vet att engagemanget är stort på Djurgården av att få vara med i diskussionen och att många här har varit delaktiga under Prideveckan. Samarbetet med Stockholm LGBT är en extra satsning på en för oss viktig målgrupp. Vi har mycket att erbjuda för alla och vi vill självklart berätta att vi har öppet året runt. Så det är bara att komma på besök när helst det passar.

EuroPride 2018

I år hölls Europride i Stockholm, mellan 27 juli-5 augusti, vilket betydde att Sverige hade ögonen på sig. Då var det bli dags att tänka på vad vi kunde göra gemensamt för att visa vårt stöd. Och tämj vilken folkfest det blev.

VI inledde Prideveckan med att Run for Pride gick av stapeln för andra gången, Detta är Sveriges enda och första HBTQ-lopp, helt fantastiskt och passande att ha här hos oss på Djurgården. VI firade med musik, konstutställningar, samtal, teater, visningar, pridepyssel – jag hela Djurgården var i feststämning. Vi ser redan framemot att få välkomna Stockholm Pride – Skandinaviens största Pridefestival – till 2018 till Djurgården – Skandinaviens största attraktion.

Om du vill läsa mer om vårt arbete kring hållbarhet, besök sustainable.royaldjurgarden.se

minskad ojämlikhet

Royal Djurgården främjar ett jämlikt och rättvist samhälle genom sitt medlemskap i LGBT,  (10.2,3)

 

fredliga och inkluderande samhällen

Royal Djurgården främjar ett inkluderande samhälle genom sitt medlemskap i LGBT (16.7)

 

Genomförande och globalt partnerskap

Royal Djurgården ingår partnerskap för ett holistiskt hållbart samhälle (17.17)

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer