close
Andra workshopen i matens anda

Andra workshopen i matens anda

06/03/2019

Djurgårdens restauranger arbetar med hållbar mat. Under veckan har den andra workshopen med nätverket Hållbara Restauranger ägt rum. Schemat bjöd på föreläsningar, mingel och rundvandring i utställningen ”Framtidens mat & dryck” på Spritmuseum.

Ett flertal av Royal Djurgårdens restauranger medverkade under den andra workshopen med Hållbara Restauranger. Cirka en månad har passerat sedan det första tillfället anordnades hos Villa Källhagen här på Royal Djurgården. Nu var det dags för Spritmuseum att stå värd.

Första passet bjöd på en föreläsning om mat och dess klimatpåverkan. Hur ser samtidens djurhållning ut? Och vad måste vi förändra konkret för att kunna skapa en mer hållbar restaurangbransch – men även framtid?

Deltagarna erbjöds även att gå en rundvandring i utställningen ”Framtidens mat och dryck” där hållbarhet och framtidsvisioner satt dagens diskussioner i perspektiv.

Under det sista passet fick workshopen besök av Anna Wahlberg på WWF som föreläste utifrån temat ”Mat för en levande planet”. Tanken runt one-planet-plate stod i centrum, dvs. vad har vi utrymme för att lägga på tallriken om vi ska äta på ett sätt som ligger inom planetens gränser. Praktiska verktyg som köttguiden och fiskguiden  presenterades. En händig, lätt överskådlig plansch över båda guiderna efterfrågades och utlovades på stående fot delas ut vid nästa möte. Bra att ha i köket.

Samarbetet mellan Djurgårdens restauranger fortsätter med ytterligare två workshoppar på temat hållbarhet nu under våren.

Självklart samarbetar vi runt detta med Nationalstadsparken och via utvecklingsanslaget.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer