close
Nu auktoriseras Infopunkter på Djurgården

Nu auktoriseras Infopunkter på Djurgården

19/03/2018

Kungl. Djurgårdens Intressenter driver turistbyråverksamhet på Royal Djurgården Visiter Center. Här har personalen kunskap om alla intressenters verksamheter och  intressenterna syns både med material och i bildspel. Sedan 2016 är Royal Djurgården Visitor Center en auktoriserad turistbyrå i enlighet med Visitas auktorisationsregler. Nu förbättrar vi turistservicen ytterligare genom att auktorisera Infopunkter på Djurgården.

2013 öppnade vi tillsammans ett besökscenter. Redan från början har Kungl. Djurgårdens Intressenter tillsammans med   Kungl. Djurgårdens Förvaltning, Nationalstadsparken, Sjöcaféet och WWF samarbetat för att utveckla verksamheten. Nu har vi tillsammans beslutat att förbättra servicen på fler platser inom vårt område.

Royal Djurgården Visitor Center får auktorisera InfoPunkter

Som en auktoriserad turistbyrå får Royal Djurgården Visitor Center, vid behov, auktorisera mindre informationsplatser även kallade infopunkter. De som kommer på fråga är främst de platser som redan nu naturligt fungerar lite som en turistbyrå, dvs. dit våra besökare söker sig för att få svar på övergripande frågor.

Den verksamhet som erhåller auktorisation  som Infopunkt får skylta med en vit/grön i-skylt så att besökarna vet att de kan ta sig dit för att få den nödvändigaste informationen – som en karta på Djurgården eller information om utbudet hos oss. Auktorisationen gäller ett år i taget.

Först ut bland Infopunkter på Djurgården är Djurgårdsboden

Just nu håller vi på att auktorisera infopunkter på Djurgården, Först ut att testa på konceptet är Djurgårdsboden – jättespännande tycker vi! Djurgårdsboden är en av kioskerna på Djurgårdsslätten. Utöver souvenirer har de cykeluthyrning under sommarsäsongen och de ger redan nu värdefull turistinformation till våra många besökare.

Djurgården är stort och vi anser att fler infopunkter kan bli aktuella på strategiska platser, och är till stor nytta för alla.

Om ni är intresserade av att vara med och bidra till en förstärkt turistservice på Djurgården hör av er till oss på Kungl. Djurgårdens Intressenter, så berättar vi mer.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer