close
Handarbetets Vänner

Centrum för utbildning & utveckling av avancerade textilier.

Handarbetets Vänner är ett centrum för utbildning, utveckling och tillverkning av avancerade textilier och design. Handarbetets Vänner grundades på initiativ av Sophie Adlersparre år 1874, syftet var att förädla det svenska textila hantverket. Sedan dess har HV varit ledande inom en rad viktiga framsteg såsom kvinnligt entreprenörsskap, nyskapande textil design och avancerat tekniskt hantverk.

I Handarbetets Vänner Ateljé arbetar mästare och gesäller. Samarbetet mellan konstnärer och HVs skickliga hantverkare har lett till kontinuerlig innovation och arbete av högsta kvalité. Referensuppdrag inkluderar Moderna Museet, Stockholms Stadshus, Riksdagshuset samt FNs högkvarter i New York. Under varumärket Licium tillverkar och renoverar HV sakral- och heraldisk textil.
Handarbetets Vänner Skola har drivit vävskola sedan 1881 och erbjuder idag läsårsutbildningar och kurser inom textilt hantverk. Undervisningen ges av experter och pedagoger inom textila hantverkstekniker och stor vikt läggs vid det konstnärliga uttrycket i kombination med ett gediget hantverkskunnande. Utbildningsverksamheten bedrivs med stöd från Konst- och kulturutbildningar, en ny eftergymnasial utbildningsform i Sverige.

Handarbetets Vänner Galleri är ett av Sveriges få gallerier som visar utställningar inom textilkonst, design och hantverk.

HANDARBETETS VÄNNER
Djurgårdsslätten 82-84, Stockholm

+46 (0) 8-545 686 50

info@hv-textil.se

hv.textil.se

Lägg till i min kalender

Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 59 intressenter på Djurgården. Läs mer