close
Äta & dricka

Det finns många fantastiska restauranger där du kan njuta av god mat och god dryck på DjurgårdenScrolla ner för att se hela utbudet av restauranger.

Stjärnkockarna söker sig till Djurgården

Vi på Djurgården vill stolt presentera våra två Guide Michelin restauranger Oaxen krog & Slip och Aira. Oaxen har 2 stjärnor och drivs av Magnus Ek och Agneta Green, restaurangen ligger vid Gamla djurgårdsvarvet och bara någon meter ifrån vattnet. Aira öppnade mars 2020 och redan ett år senare har de lyckats få en Guide Michelin stjärna. Restaurangen drivs av Tommy Myllymäki tillsammans med Svenska Brasserier och ligger vid Biskopsudden.

Prova anrik restaurang på Djurgården

Ja, vi kan presentera många sådana: Varför inte besöka en jazzkväll på Lilla Hasselbacken? Eller Hasselbackspotatis på Hasselbacken? Och besöker man Djurgården är det många som aldrig skulle missa en plankstek på Villa Godhem. Ulla Winbladh innehar Bib Gourmand sedan 15 år tillbaka.

Prova ett museums restaurang på Djurgården

Spännande är också alla fantastiska museers restauranger på Djurgården. Spritmuseums restaurang är prisbelönt och vida känd, Pontus Fritjof driver Tekniska by Pontus, Monika Ahlberg möter vi på Thielska Galleriet, Lotta Dracke på Vasamuseets restaurang och från jord till bord skapar Rosendals Trädgårds köksmästare Billy White sin meny.

Restaurang med utsikt

Var du än är på Djurgården är det vackert, men vi tänkte tipsa extra om var du hittar en resturang på Djurgården med vidunderlig utsikt. Junibacken med Pippis pannkakstårtor med strålande utsikt att njuta av för stora såväl som små. Glöd är restaurangen på The Viking Museum där man kan kombinera vikingamjöd med uppsikt över hamnen på Djurgården. Och vill du se ut över vattnet, Djurgårdsbron och Strandvägen besöker du Sjöcaféet.

Villa Källhagen på Djurgården ligger ett stenkast från storstadens puls, direkt invid Djurgårdsbrunnskanalen. En oas där du kan varva ned med en drink i Trädgården, Orangeriet eller på deras egna brygga.

Glashuset på POP Story och ABBA The Museum har blivit vald till en av Sveriges vackraste glashus. I kombination med god mat och härlig musik upptäcker man snart att man lugnt promenerar in, medan man dansar ut.

I en historisk omgivning på Allmänna gränd har vi skapat en samtida miljö och återigen öppnat upp vårt gamla hus för alla att njuta av. Konsthallen är skaldjur, butik och bageri i återskapade byggnaden kallad just Konsthallen på Djurgården.

Fika på Djurgården

Swedish fika är känd i hela världen (Nå ja, i hela Sverige i alla fall). Och gott kaffe har vi gott om. Se tipsen nedan.

Alla har sina specialiteter. Så det är bara att prova sig igenom det digra utbudet. Du hittar all information du behöver nedan.

  • All
  • Restauranger
  • Pubar & barer
  • Caféer

Restauranger

  • Aira
  • Biskopsvägen 9
  • +46 (0)8-480 049 00
  • Boka

Pubar & barer

Caféer


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer