I mer än hundra år har turister såväl som stockholmare njutit av klassiska rätter och bakverk på Blå Porten.
I mer än hundra år har turister såväl som stockholmare njutit av klassiska rätter och bakverk i de vackra omgivningarna på Blå Porten. Ett älskat vattenhål på Djurgården sen 1916 då krögaren Agnar Meurling öppnade sommarrestaurangen med en italienskinspirerad trädgård. Nuförtiden håller Blå Porten öppet året om och bjuder in till en unik, historisk miljö där du kan avnjuta svensk husmanskost och dignande fikabord. Här serveras rätter som lammfärsbiffar med rosmarinsky, marinerade haricots verts och färskpotatis såväl som inkokt lax med dillmajonnäs, marinerade morötter och fransk potatissallad – klassiker som funnits på menyn så länge vi minns. Under vintrarna serverar vi även ett älskat julbord som inleds med glögg i trädgården.
Hundra år av kärlek sätter dock sina spår och 2018 var det dags för en omfattande renovering. Sommaren 2021 kunde vi äntligen åter få samlas och fika i den vackra trädgården och de omsorgsfullt restaurerade lokalerna. Efter all väntan fick Blå Porten även en lillasyster i form av den helt vegetariska restaurangen Blå+ i Liljevalchs nya tillbyggnad. På Blå Porten finns även en festvåning att abonnera för fest eller bröllop. Välkommen tillbaka till Blå Porten!
BLÅ PORTEN
Djurgårdsvägen 64
115 21 Stockholm
+46 (0)8-663 87 59