close
Göra

Hitta aktiviteter, event, utställningar och museum i Stockholms gröna hjärtaVad är du sugen på idag? Det finns alltid något att göra på Djurgården – Stockholmarnas favoritplats

(Vill du läsa mer om specifika museer och attraktioner? Skrolla ner!)

Oavsett om du är intresserad av modern teknologi, sekelskifteskonst eller äldre historieskildringar finns det så mycket att göra på Djurgården. Utbudet gör att området skattas som Skandinaviens främsta attraktion. En härlig, historisk tummelplats mitt i huvudstaden.  Inte konstigt att många stockholmare söker sig hit så snart de har en ledig stund. Varmt välkommen du också!

Djurgården har en lång historia som rekreations- och underhållningsplats. Sedan 1700-talet har stockholmarna sökt sig till Djurgården som redan då var kunglig mark. Flera olika kungar har använt Djurgården som jaktmark. Ja, drottning Kristina hyste till och med lejon här. Området där Nordiska museet ligger kallas därför än idag för Lejonslätten.

Djurgården är idag en favoritplats för många Stockholmare som gärna spenderar sin fritid här med att löpträna i parken, åka karuseller på Gröna Lund, upptäcka historien på Etnografiska Museet eller besöka Nordens djur på Skansen. Det finns mycket att upptäcka! Djurgården har två av Skandinaviens största museer – Skansen och Vasamuseet. Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum.

Djurgården är omtyckt och prisbelönt

Det är inte bara vi som tycker att Djurgården är underbart, Djurgården har kallats för ”Stockholms vackraste ö” och uppskattas av många. Det märker vi exempelvis på att Tekniska museet har vunnit de internationella priserna Best Cultural Event och International Design Communication Awards. Vasamuseet, Gröna Lund och Skansen har alla fått S:t Julianpriset för dreas arbete kring tillgänglighet för funktionshindrade. 2018 blev Kungl. Djurgårdens Intressenter nominerade till Stora Turismpriset av Visit Stockholm. Även för 300 år sedan var Djurgården omtyckt, då besjöng Bellman Djurgården i flera av sina visor och texter.

Konstens Djurgården

I över 100 år har konsten haft en naturlig plats på Djurgården. Under 1905 byggdes Thielska galleriet och Prins Eugen, Målarprinsen, flyttade in på Waldemarsudde där han bodde fram till sin död då han testamenterade hela sin samling till staten. Liljevalchs konsthall öppnade 1916 och här har hållits vårsalong sedan 1921.

Musikens Djurgården

När man går förbi ABBA The Museum är uppmaningen: Walk in – Dance out. Och visst är det så. På museet upplever man Sveriges främsta musikexport på nära håll. Men musik finns överallt på Djurgården. Allsång på Skansen är en tradition för hela landet, Gröna Lund bjuder in till 70 konserter årligen och Cirkus erbjuder shower på högsta nivå.

En konceptuell restaurang och festupplevelse i anslutning till ABBA the Museum finns Pop Story som är en interaktiv värld för alla generationer med mat, design, musik och konst som inspirerar dig att festa, sjunga, skratta, äta och dricka.  Restaurangen är uppdelad i två sektioner med scener i båda delarna som gästas av DJ’s, liveband, quizmasters och karaokevärdar.

Barnens Djurgården

Djurgården är en plats för alla åldrar. Junibacken har blivit utsett till Barnens favoritmuseum av stockholmarna. Många familjer besöker gärna Gröna Lund eller Skansen för en heldag tillsammans, och Tekniska museet har öppnat Matematikträdgården som är en lekpark för alla åldrar – gratis och öppen dygnet runt! Och när du ändå är i området – missa inte Polismuseet, Riksidrottsmuseet eller varför inte passa på att leva rövare på Sjöhistoriska. Det finns såklart även mat för alla smaker på våra många restauranger!

Upplev Djurgården på ett nära sätt

Det finns många vackra naturområden, statyer, monument och ett fantastiskt djurliv här. Visste du att här lever över 800 olika blomväxter och ungefär 100 häckande fågelarter? Djurgården upplevs med fördel antingen till fots eller med cykel. Du kan hyra cykel och få kartor hos Royal Djurgården Visitor Center eller hos Djurgårdsboden, precis utanför Skansen & Cirkus. Gillar du att fotografera finns det många goda möjligheter till att ta fina bilder!

Varmt välkommen till oss!

Hoppas att även du ska upptäcka att det finns så mycket att göra på Djurgården!

Konst & Museum

Maritimt & Teknik

Monument, Flora & Fauna

Nöjespark

Scen & Underhållning

Sightseeing


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer