close
Tekniska museet

Innovationslust för en hållbar framtid. 

Välkommen till Tekniska – ett museum och arena för vetenskap, innovation och entreprenörskap. Ända sedan start 1924 har vi haft siktet inställt på framtiden och visat hur nyfikenhet, kreativitet och samarbete över gränser kan lösa även de till synes mest omöjliga utmaningar som vi ställts inför. Precis som då för 100 år sedan befinner vi oss i en omvälvande tid med stora utmaningar. Vår ambition är att vi ska engagerar människor i sin egen och vår gemensamma framtid. Idag är vi ett öppet och tillgängligt museum på flera platser med verksamheter där teknik, konst, forskning och innovation ger perspektiv på en komplex värld, gör den mer begriplig och förhoppningsvis skänker insikt och lust till handling.

På Tekniska museets innergård finns den nya upplevelsearenan och vetenskapsteatern Wisdome Stockholm. På utsidan ett arkitektoniskt landmärke som tänjer på gränserna för vad som är möjligt att bygga i trä. På insidan världsledande visualiseringsteknik som tar dig längre bort, närmare inpå och djupare ned än du någonsin varit.

Med omslutande 3D visualiseringar i 360 grader skapas möjligheter för helt nya upplevelser av vetenskap. Åk med på en hisnade resa och upplev föreställningarna Making Magic 3D och Stort 3D eller vårt interaktiva rymdäventyr OpenSpace.

TEKNISKA

Museivägen 7

115 27 Stockholm

+46 (0)8-450 56 00

info@tekniskamuseet.se

tekniskamuseet.se

 


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer