close
Polismuseet

Få en inblick i polisens arbete.

På Polismuseet får du inblick i polisens arbete och polisens roll i samhället.

I den nya utställningen En större uppgift – om polisyrkets växlande vardag står dagens svenska polis i blickfånget. Här finns de riktiga föremålen och de sanna berättelserna om livet som polis idag. Avsluta besöket med att kliva in i den virtuella polisuniformen.

Fotoutställningen Avtryckaren handlar om 150 år av polisfotografi, här får du möta människorna framför och bakom polisens kamera. Titta på några av Sveriges första ”mugshots” och se brottsplatsfoton och föremål från uppmärksammade svenska kriminalfall.

I utställningen Brottspår står en brottsplats i centrum. Sätt dig in i kriminalteknikerns roll, gå fram till brottsplatsen och fundera på vad du ser. Missa inte heller vår uppmärksammade utställning om hatbrott – Vi & dom.

Barnutställningen Polis, polis… är en polisstad fylld med lek och lär! Klä dig i polisuniform, prata i komradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten. Utställningen vänder sig främst till barn mellan 5 och 12 år, men självklart är även yngre och äldre välkomna. De flesta berättelserna är illustrerade och har ljud. Texterna är skrivna på lättläst svenska. Under maj-september kan ni även lära er om trafikregler på ett lekfullt sätt. Som museibesökare kan du hyra trampbilar och ge dig ut i trafiken. Håll koll på vilka vägskyltar som finns och följ trafikreglerna. Är du osäker på vad vägskyltarna betyder? Då är Polismuseets trafiklekplats rätta stället att träna dina kunskaper på.

I butiken finns något för alla. Allt från spännande böcker, exklusiva poliströjor, muggar, spel och mycket mer. Välkomna!

POLISMUSEET

Museivägen 7

115 27 Stockholm

+46 (0)10-563 80 00

polismuseet@polisen.se

polismuseet.se


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer