close
The Viking Museum

Där du står öga mot öga med Vikingatiden.

Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen?  I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Du träffar Leifur, en återskapad vikingatida människa med spännande historier att berätta. Du förfasas över vikingarnas brutala plundringar, upplever det hårda livet på havet och känner lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen och känn svärdets tyngd i handen. Här upptäcker du också vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld och den spännande nordiska mytologin.

Åk på en spännande resa genom tiden med Ragnfrids saga. En 11 minuter lång äventyrsfärd där du får följa en vikingatida familj och deras resa runt om i världen. Åkturen är baserad på historiska karaktärer och händelser. Den rekommenderas från 7 år.

Fördjupa din upplevelse genom att följa med på guidad visning. Våra kunniga och engagerade guider visar och berättar en gång i timmen på svenska eller engelska. På helger och lov hålls roliga visningar för barn som får upptäcka vikingatiden med alla sinnen. Vi har även bokningsbara tematiserade visningar. Visningstider och program hittar du i entrén och på www.thevikingmuseum.com

 

THE VIKING MUSEUM

Båthall 1, Galärparken,
Djurgårdsstrand 15, Stockholm

+46 (0)8-400 229 90

info@thevikingmuseum.com

www.thevikingmuseum.com

Lägg till i min kalender

Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 59 intressenter på Djurgården. Läs mer