close
Wärdshuset Ulla Winbladh

Högklassig svensk husmanskost.

Wärdshuset Ulla Winbladh, som fått sitt namn från nationalskalden Bellmans musa, är välkänd för sin högklassiga svenska mattradition. Hit är alla välkomna – kungligheter, barnfamiljer och Djurgårdsflanörer, till och med hundar kan släcka törsten på vår uteservering. För små gäster erbjuder vi barnportioner till lika små priser.

Att komma hit är lite som att komma hem. Själva idén med ett wärdshus bygger på att ge dig personlig service varje dag, året runt. I nöd och lust, här håller vi bröllop såväl som begravning. På söndagar har vi alltid kalvstek, gräddsås och hemkokt gelé, under året dukar vi upp för påsk, fars och mors dag, kräftpremiär, Mårten Gås och julfirande.

Nils Emil Ahlin, en av Sveriges mest kända och folkkära krögare, tog över Ulla Winbladh 1992 med ambitionen att lyfta husmanskosten till oanade höjder. Det gjorde han också och tog sedermera emot Konungens medalj för sitt arbete med att bevara den svenska matkulturen. Det är i denna kulinariska tradition och anda som Ulla Winbladh fortfarande drivs, nu med köksmästare Magnus Blomgren som lagar mat i sann Nils Emil Ahlin anda.

WÄRDSHUSET ULLA WINBLADH

Rosendalsvägen 8, Stockholm

+46 (0)8-534 89 701

info@ullawinbladh.se

www.ullawinbladh.se


Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer