close
Arturs Kafé

Wienercafé med bar och restaurang

I vad som fram till 1938 var den centrala ingången till friluftsmuseet Skansen finner ni nyöppnade Arturs Kafé. Den vackra Hazeliusporten från 1907 har varsamt renoverats och förädlats till ett wienerkafé med bar och uteservering.

Hazeliusporten har varsamt renoverats för att skapa en ljus och inbjudande miljö som klingar väl med platsens historia. Interiört förstärks de välvda höga taken av armaturer som minner om svunna tider och de för wienerkaféet så klassiska kaféborden. Exteriört välkomnar en grönskande uteservering som omsluts av den gula Hazeliusportens ståtliga hästskoform.

I köket utforskas klassiska smaker och på menyn finns rätter som chevre chaud, smörrebröd och Arthurs räksmörgås med ägg och handskalade räkor. Varje dag erbjuds tre stycken dagens: sallad, soppa och dagens varma rätt. Fikamenyn bjuder på klassiska bakverk som éclair, småkakor och ljuvliga tårtor medan dryckeslistan ståtar med kall pilsner, klassiska viner och bubbel liksom torr fransk cider.

Bakom driften står Susanne Helin som sedan många år driver Flickorna Helins kafé i en annan av Skansens byggnader, Skånska Gruvan.

ARTURS KAFÉ

Hazeliusporten 1

115 21 Stockholm

info@flickornahelin.se

Arturs kafé – Skansen


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer