close
Hållbarhetsarbetet – att göra nu!

Hållbarhetsarbetet – att göra nu!

11/09/2018

Vi har tidigare kartlagt vår hållbarhetsarbete på Djurgården och identifierat våra påverkansområden.  Nu börjar vi att ta vidare steg tillsammans och här kommer några rekommendationer ni kan ta tag i omedelbart – om ni inte redan gjort det förstås.

Nollzon

För att öka efterfrågan på eltaxibilar kan du ansluta din verksamhet till Nollzon, ett kostnadsfritt upprop som inte går emot några upphandlingar eller avtal. Taxibeställningar som precis som innan, skillnaden är att elbilar prioriteras vid beställning. Läs mer och skriv under här. Ta 20 sekunder.

Gröna transporter

Prioritera cykeln

Som ett steg på vägen mot ett fossilfritt Djurgården så vill vi lyfta cykeln som transportmedel. Det finns hyrcyklar hos Djurgårdsboden, på Royal Djurgården Visiter Center samt på Allmänna gränd. Uppmana gärna både besökare och anställda att prioritera cykeln framför bilen, både för miljön, säkerheten och smidigheten!

Använd Move by Bike

Hållbarhetsgruppen på Djurgården har mött representanter för Move by Bike för att se om vi kan inleda ett samarbete. Vi vill ju gärna gå över från bil till cykel även när det gäller transporter. Move by Bike kan transportera upp till 300 kr och har upp till 3 kubikmeter lastutrymme – och vi går under en särskild taxa. Läs här hur du kommer igång.

Ursprungsmärkt förnybar el

Ett sätt att bidra till en hållbar energiförbrukning är att endast använda ursprungsmärkt och förnybar el. Läs mer om hur ni kan ställa om energiförbrukningen här.

Anta Fossilfritt Sveriges utmaningar

För att skapa inspiration och bättre förutsättningar för fler aktörer att arbeta hållbart har Fossilfritt Sverige satt upp några utmaningar: Transportutmaningen, Solutmaningen, Tjänstebilsutmaningen och Klimatväxlingsutmaningen. Mer information om utmaningarna och hur din organisation anmäler sig finns här.

Belysningsutmaningen

Även om denna utmaning har avslutas går det fortfarande att anta den och arbeta för en grönare och energieffektivare belysning. Exempelvis Gröna Lund har gått före i denna utmaning. Energimyndigheten skriver mer här.

Karma

Karma är en app som låter dig tjäna pengar på överbliven mat samtidigt som du minskar matsvinnet! Samtidigt så kan konsumenter köpa billigare mat, win-win för alla! Scandic Hasselbacken är först ut på Djurgården. Prova du också.

Läs mer om appen här.

Hållbara restauranger

De restauranger som vill arbeta mer hållbart kan gå med i nätverket Hållbara Restauranger. Under hösten 2018 kommer fyra workshops anordnas, håll koll efter inbjudan!

Minska mängden plast och skräp

Några intressenter har påbörjat initiativ för att exempelvis undvika sugrör och andra engångsartiklar i sina verksamheter – fortsättning följer.

Detta är några av de inledande steg vi tar tillsammans. Återkoppla gärna och berätta hur ert hållbarhetsarbete går framåt.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer