close
Alice Aycocks skulptur blir kvar på Djurgården

Alice Aycocks skulptur blir kvar på Djurgården

20/11/2020

Kungliga Djurgården är Stockholms gröna vardagsrum och här är alltid öppet – dygnet runt, året runt. Många söker sig hit för en promenad och därför är nyheten om en permanent skulpturpark extra spännande. Prinsessan Estelles Kulturstiftelse har släppt nyheten om att de förvärvat den första skulpturen till den skulpturpark som nu skapas här hos oss. Alice Aycocks skulptur ’Hoop-La’ som ingick i årets uppmärksammade utställning ’Alice Aycock at Royal Djurgården’ blir kvar på Kungliga Djurgården. Härligt att Ståthållarämbetet och Kungl. Djurgårdens förvaltning valt att inkludera konst i sin långsiktiga plan för utveckling av Rosendals parkområde.

– Ståthållarämbetet och Kungliga Djurgårdens förvaltning har en långsiktig plan för utvecklingen av hela Rosendals parkområde. Startskottet för den fleråriga planen var invigningen av Folke Bernadottes bro 2019. Vi ser att ett tillskott av skulpturer skulle passa väl in i en fortsatt utveckling av parkområdet, säger ståthållare Staffan Larsson.

Sommarens temporära utomhusutställningen sågs av åtskilliga av Djurgårdens miljontals besökare. Utställningen var Alice Aycocks första separatutställning i Skandinavien och den första utställningen som arrangerades i stiftelsens regi.

Skulpturen ’Hoop-La’ hittar du vid Folke Bernadottes bro.

Stort tack till Prinsessan Estelles Kulturstiftelse som genom denna satsning  bidrar med ytterligare upplevelser på denna  stora, gröna, sköna och öppna ö.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer