close
Äntligen är det dags, The Viking Museum öppnar upp!

Äntligen är det dags, The Viking Museum öppnar upp!

10/06/2021

Nu kan du snart stå öga mot öga med vikingatiden igen. Den 12 juni öppnar äntligen The Viking Museum dörrarna igen till nybyggda utställningar och glada guider.

På the Viking Museum möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom den mytomspunna tidsepoken, vikingatiden. Här får du lära dig mer om vilka vikingarna var och hur det kommer sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen.

Dessutom får du träffa Leifur, en återskapad vikingatida människa med spännande historier att berätta. Du förfasas över vikingarnas brutala plundringar, upplever det hårda livet på havet och känner lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen och känn svärdets tyngd i handen. Här upptäcker du också vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld och den spännande nordiska mytologin.

Under juni månad kommer museet att ha öppet under helger mellan 10:00 och 16:00 med slot-tider för begränsat antal. För att garantera entré till museet så rekommenderas att köpa biljetter på hemsidan innan besöket, det går bra att köpa på plats men då kan entré inte garanteras.

Mellan den 1 juli och 31 augusti kommer museet vara öppet alla dagar mellan 10:00 och 16:00, med slot-tider.

Utställningen, åkturen Ragnfrids saga, museibutiken och restaurang Glöd har öppet som vanligt men med restriktioner för att möjliggöra ett säkert besök för både gäster och personal. Läs mer och boka biljetter till the Viking Museum här. 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer