close
Kvarglömda saker får liv på Junibacken

Kvarglömda saker får liv på Junibacken

14/12/2020

Vad händer egentligen med alla kvarglömda vantar, mössor och kepsar på Junibacken? Med ett publiktak på 8 personer kan inte Junibacken spela teater och har färre besökare än vanligt, det verkar dock ha gjort att kvarglömda saker har fått extra plats där dom kan  härja fritt …

Nu kan alla följa med bakom kulisserna och se hur Lovisas strumpa blir Socke-Ragge, Linus vante blivit Ashtanga och Yusufs keps blivit Facetajm. Syftet är att fortsätta ge besökarna kulturupplevelser i en tid när mycket av barnkulturen inte är tillgänglig.

– Idén bygger på att för barnen är inga ting döda. En pinne blir ett svärd, ett flingpaket ett skepp. Med hjälp av deras kvarglömda prylar kan vi ge dem både inspiration och underhållning som de kan ta del av hemifrån, säger Sanna Pedersen, verksamhetschef på Junibacken.

Följ gänget Kvarglömt digitalt
Genom videoklipp i Junibackens digitala kanaler kan besökarna se hur deras kvarglömda saker skapar oreda för Junibackens medarbetare.

– I början var det lite svårt att jobba parallellt då de vill vara med överallt och nu i buuudgettider så har de även viissahht ett stort intreseeeeseee för tangennnnnnnnnnnnnnnnnnnnntborrrddddddddddddddddddd……*****|$]]]]***++*€€$$]]]]]]{|,,,,     #<>||, skriver Junibackens konstnärliga ledare Mikael Kallin i ett mejl.

Se första filmen här

Junibackens öppettider

 

 

 

 

 

 

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer