close

Familjeaktiviteter på Vasamuseet

attractionImg

Vasamuseet

2022-05-02 — 2023-01-31

På Vasamuseet finns olika aktiviteter att göra tillsammans med barn.

Familjespår 
Gå på en tur i egen takt med Familjespåret, genom skeppet Vasas spännande historia och museets utställningar. Leta, lös uppgifter och fantisera, barn och vuxna tillsammans. Spåret finns på olika språk som en folder, att ta på museet, eller att följa digitalt via Vasamuseets webbplats.
Passar för barn från 6 år.

Vasagrisen – film och familjespår
Den prickiga grisen Lindbom fick en dag lämna sin kära lerpöl och ge sig ut på ett riktigt äventyr. Han skulle få segla med Vasa. Följ Lindboms resa i filmen ”Vasagrisen”, baserad på boken med samma namn som är skriven och illustrerad av Björn Bergenholtz.
Filmen visas dagligen flera gånger i timmen och varvas på olika språk, bland annat svenska och engelska. Längd: 17 minuter.
Filmen kan kombineras med foldern Vasagrisens spår. Hämta foldern och följ grisen Lindbom genom museet, och ställs inför finurliga frågor som är baserade på filmen. Foldern finns på svenska och engelska.
Passar för barn från 3 år.
Boken om Vasagrisen finns att köpa i museets butik.

Uppdrag Vasa 
Lös klurig uppdrag tillsammans med familjen eller kompisar! Uppdrag Vasa är en ny aktivitet – ett aktivitetsspår – att göra tillsammans i museet för barn (och deras vuxna) som tävling eller bara för nöjes skull.
Hämta foldern i informationsdisken och gå runt i museet till angivna platser där du får tänka, jämföra, leta, gissa, stega, mäta och väga. Passar bäst för den som känner till Vasas grundhistoria. Spåret finns på svenska.
Passar för barn från 8 år.

Filmen om Vasa 
Filmen om Vasa (17 min.) visas dagligen varje timme. Den berättar om tiden, kungen som beställde skeppet, bygget, hur ett liv ombord kunde ha varit, förlisningen, bärgningen, konserveringen, och mycket mer.
Passar för barn från cirka 6 år.

 
Pris

Familjeaktiviteterna ingår i entréavgiften. Entré vuxna: oktober-april 170 kr, maj-september 190 kr. Fri entré för barn och unga 0-18 år.