close
Gröna Lund slår upp portarna den 2 juni!

Gröna Lund slår upp portarna den 2 juni!

27/05/2021

Efter 576 dagar av nedstängning blir det äntligen dags för Gröna Lund att slå upp portarna igen. Den 2 juni öppnar tivolit med den nya mäktiga berg- och dalbanan Monster, sex nya matupplevelser, tre nya spel, en ny boardwalk och nya New York-inspirerade miljöer.

– Vi vet att våra gäster har längtat efter att få gå på Gröna Lund. Därför känns det helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning. Att vi dessutom får göra det med en helt ny berg- och dalbana, nya häftiga New York-miljöer och en massa läckra matupplevelser gör mig oerhört stolt, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Under en sommardag ett vanligt år tar tivolit normalt emot drygt 15 000 gäster. Enligt de rådande föreskrifterna från Folkhälsomyndigheten kommer max 3 100 gäster kunna vistas på tivolit samtidigt. Alla måste därför förboka sitt besök online till en specifik dag, där man också får en ankomsttid för att undvika trängsel i entréerna.

I år finns inga åkband och åk-kuponger. Istället finns endast en biljett till Gröna Lund som kallas för ”Ticket to Ride”. Och det är precis vad det är – en entrébiljett där alla åk också ingår. Under högsäsong samt helger kommer även alla dagar att delas upp på ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass, så att fler gäster kan besöka tivolit på samma säkra sätt.

Gör dig redo för Monster – King of Roller Coasters! Den nya åkattraktionen är en inverterad berg- och dalbana, specialdesignad för Gröna Lunds område. Den första backen kastar dig från 34 meters höjd rakt ner mot vattnet i 90 kilometer i timmen. Banan tar gästerna på en mäktig åktur över huvudena på övriga tivoligäster och nervkittlande nära attraktioner och byggnader. WOW!

Läs mer om Gröna Lunds öppning och boka dina biljetter här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer