close
Hållbarhet ger kraft i pandemin

Hållbarhet ger kraft i pandemin

29/04/2021

Sedan flera år tillbaka har vi på Kungliga Djurgården samarbetat för en långsiktig hållbar utveckling. Med 15 miljoner besökare ett normalår vill vi påverka genom att samarbeta för kloka lösningar i det dagliga arbetet, men också genom att agera och fungera som ett testlaboratorium och inspiratör för en hållbar besöksnäring i Sverige. När världen stannade våren 2020 förändrades förutsättningarna att bedriva Djurgårdens verksamheter helt.

Många aktörer har tvingats begränsa sina verksamheter, stänga ner eller inte kunnat öppna alls. I ett slag förlorade vi tre fjärdedelar av våra besökare.

Trots detta känner vi att vi måste se framåt. Nu lanseras sajten sustainable.royaldjurgarden.se som en kunskapsbank för att inspirera varandra och andra att orka hålla i hållbarhetsarbetet i dessa tuffa tider. 

Utgångspunkten är de fyra fokusområden vi samlas kring: Bil- och fossilfritt Djurgården, Hållbar matkultur, Världsutställning för hållbarhet och Öppet, tillgängligt, välkomnande Djurgården.

– Vi vill berätta vad vi gör, varför vi agerar som vi gör och vad som driver oss på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Därför ställde vi frågan till Björn Ulvaeus om han ville vara Djurgårdens röst i en gemensam hållbarhetsfilm på den nya sajten. Han tackade glädjande nog ja och hjälpte oss att hitta de rätta orden, berättar Camilla Zedendahl, vd för Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Filmen hitter du på den nya hållbarhetssajten: sustainable.royaldjurgarden.se.

Björn Ulvaeus: “Djurgården itself is a symbol of sustainability because of our ambition to connect Swedish cultural heritage with modern environmental thinking.”
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer