close
KSSS öppnar ny gästhamn på Djurgården

KSSS öppnar ny gästhamn på Djurgården

24/06/2021

Intresset för båtliv är större än på mycket länge, men för många har det varit svårt att besöka Stockholm med fritidsbåt. Nu öppnar Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS) en ny gästhamn här på Djurgården.

De som främst kommer att lägga till i hamnen är de som tycker båtlivet är härligt, men vill ta en paus från klubbholmar och ytterskärgård och besöka staden med dess utbud av restauranger och aktiviteter. KSSS hoppas också att fler båtburna turister och stadsbor skall ta chansen att besöka Stockholm och kanske framför allt Djurgården med det fantastiska utbud av aktiviteter som finna här.

KSSS driver idag gästhamnen i Saltsjöbaden och tre gästhamnar i Sandhamn: Lökholmen, Sandhamn och Telegrafholmen. KSSS ambition är att alltid hålla en hög servicegrad i deras gästhamnar och så kommer det också att bli i den nya Djurgårdshamnen. Skickliga hamnvakter som hjälper till med förtöjning och tampar är en trygghet, inte bara för alla de som under de senaste somrarna startat sitt båtliv.

Gästhamnen på Djurgården består av tre pontonbryggor med mellanliggande kajer framför Junibacken. Här kommer 120 gästplatser att finnas och hamnen kommer att vara öppen mellan 28 juni och 15 september. Bryggorna bemannas av hamnvakter från KSSS som du lätt känner igen på deras röda jackor och blå pikéer.

Du kan läsa mer om Djurgårdshamnen på KSSS hemsida. 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer