close
Nu blir det skräpdyk på Djurgården

Nu blir det skräpdyk på Djurgården

08/07/2020

Den 11 juli mellan klockan 10.00 och 15.00 dyker Djurgårdens aktörer ner under ytan för att tillsammans med det ideella initiativet Rena Botten gemensamt ta krafttag mot nedskräpning i våra vatten. Välkommen att följa dykarnas arbete i detta skräpdyk på Djurgården. Du hittar dem nedanför Sjöhistoriska för att se vad som gömmer sig under utan.

Nej, bara för att vi inte ser det är det inte borta. Det finns allt för mycket skräp under utan som vi inte ser, men som påverkar våra vatten och de djur som lever där. På lördag dyker vi i för att städa upp.

– Vi på Djurgården samarbetar runt hållbarhet. Ett rent och snyggt Djurgården är en självklarhet för oss. Redan förra året åtog vi oss att arbeta aktivt och göra vårt för att minska nedskräpningen. Genom att skräpdyka på lördag vill vi visa var mycket av skräpet hamnar. Aktionen blir en liten, men viktig del i vårt gemensamma åtagande. Nu hoppas vi att många vill komma stranden nedanför Sjöhistoriska och följa vårt arbete, säger Camilla Zedendahl, vd på Kungliga Djurgårdens Intressenter.

På lördag gör vi vårt andra skräpdyk i samverkan med det ideella  initiativet Rena Botten som plockat upp tonvis med skräp under åren. Nu ska vi tillsammans städa botten i Djurgårdsbrunnsviken, i Museiparken nedanför Sjöhistoriska. Uppemot 10 dykare kommer att rena botten från skräp, däribland flera representanter från våra olika aktörer på Djurgården.

Alla som vill är varmt välkomna att medverka vid denna skräpdykardag och se vad vi hittar på botten!

Arbetet med ett rent och snyggt Djurgården genomförs av Kungliga Djurgårdens Intressenter i samarbete med Kungliga Djurgårdens förvaltning, Sjöhistoriska museet, Nationalstadsparken, Rena Botten och Håll Sverige Rent. Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som arbetar för att uppnå visionen ”Ingen skräpar ner”.

Vill du veta mer eller anmäla dig till skräpdykardagen, kontakta Camilla Zedendahl, vd på Kungliga Djurgårdens Intressenter på camilla.zedendahl@royaldjurgarden.se eller +46 (0)709 906973.

Vill du veta mer om Rena Botten och kanske medverka? Kika in på deras facebooksida.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer