close
Provåk framtiden i förarlös buss

Provåk framtiden i förarlös buss

24/09/2020

Djurgården har varit en plats för innovation i över hundra år. Nu tas nästa stora steg för Stockholms kollektivtrafik här.

Varje vardag fram till och med 8 oktober kommer en 5G-uppkopplad självkörande elektrisk minibuss trafikera Djurgården. Tack vare dess 5G-uppkoppling kan fordonet hanteras och övervakas via ett kontrolltorn – i framtiden kommer det bidra till effektivare, snabbare och mer hållbara resor.

Alla får provåka och bidra till framtidens kollektivtrafik! 

Gör som HKH Prins Daniel – provåk. Kliv ombord vid hållplatserna Biologiska museet och Rosendals slott. Ni bidrar till projektet genom att dela er upplevelse genom att scanna en QR-kod ombord och svarar på frågor. På grund av coronaviruset tillåts enbart ett sällskap i taget och fordonet rengörs regelbundet.

Projektet samordnas av Urban ICT Arena, som är en del av Kista Science City AB. Projektdeltagare är Intel, Ericsson, Keolis, T-Engineering och Telia.

TURLISTA

Till och med 8 oktober: varje vardag  kl 8.00 till 10.00 och kl. 14.00 till 16.00

Med två undantag:

Fredag 2 oktober och torsdag 8 oktober körs endast morgonturen

Vill du veta mer om projektet?

Läs mer här 

Genomförande och globalt partnerskapDjurgårdens aktörer ingår gränsöverskridande samarbeten  gällande morgondagens trafik (17.17)

 

hållbara städer och samhällenProjektet främjar till att minska städers miljöpåverkan när det gäller utsläpp och ljud  (11.2,6)

 

bekämpa klimatförändringarnaEn framtida elektrifierad kollektivtrafik bidrar till  minskat utsläpp av Co2 (13.2)
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer