close
18 feb 2019

Riksidrottsmuseets nya konsthall

Riksidrottsmuseets nya konsthall

Söndagen den 17:e februari öppnade Riksidrottsmuseet sin nya konsthall – Konsthall 16. För första gången på Royal Djurgården, men även i  Sverige, kommer en konsthall att lägga hundra procent fokus på idrottsrelaterad konst.

Att spontant kunna se ett samband mellan idrott och konst är inte en självklarhet för alla. Ulrika Levén, curator för Konsthall 16, säger i ett pressmeddelande

– Att arbeta med konst och idrott blir en intressant utmaning. Kopplingen är inte uppenbar men det finns en mängd gemensamma drag som berör såväl konstens som idrottens värld. Flera av dagens konstnärer har intresserat sig för idrottens estetik, visuella formspråk och även för dess personligheter.

Konsthall 16:s existens möjliggörs av samarbetet med Tore A Jonassons stiftelse, där finansieringen kommer att täcka byggnationen. Men det kommer också årligen att delas ut stipendier till olika svenska konstnärer och idrottare.

– Vi är glada att stiftelsen valde oss som samarbetspartner. För oss innebär Konsthall 16 ett sätt att se idrotten ur ytterligare en synvinkel och det är en möjlighet för oss att nå nya målgrupper, säger Pernilla Klingofström,  museichef på Riksidrottsmuseet i ett pressmeddelade,

Riksidrottsmuseet är ett museum hos oss på Royal Djurgården. Du hittar det i museiparken på Djurgårdsbrunnsvägen 26. Alltid fri entré.

På Royal Djurgården finns ett flertal olika museer, utställningar och konsthallar att besöka. Här finns något för alla!

Läs mer om Konsthall 16 här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer